против импотентност

Против импотентност – чаша ароматно кафе!

5
(1)

Освен за разсънване кафето помага против импотентност (еректилна дисфункция). Това установява проучване на Центъра за здравни науки към Тексаския университет (UTHealth Houston) в САЩ.

Резултатите са красноречиви – мъжете, които всекидневно приемат кофеин с кафето са в по-малък риск от сексуални проблеми. И тук обаче има изключение от правилото – диабетиците. При тях кофеинът не намалява опасността от сексуални дисфункции. Заключенията са публикувани в сп. PLOS One.

Против импотентност – кафе с мярка през деня

„Наблюдавахме намаление в честотата на разпространение на импотентност сред мъжете с наднормено тегло, затлъстяване и хипертония, които редовно пият кафе. При диабетиците положението не беше такова. Това не ни изненада. Все пак диабетът е един от най-силните рискови фактори за развитие на еректилна дисфункция“. Това коментира пред медиите д-р Давид Лопес. Той е доцент в Центъра за здравни науки към Тексаския университет и водещ автор на проучването.

Banner

Изследването установява единствено корелация между кафето и по-малкия риск от импотентност. Причинно-следствена връзка не е установена.

„Констатациите подкрепят позицията на Консултативния комитет по диетични насоки на САЩ. Тя гласи, че приемът на 3 до 5 чаши кафе на ден намалява риска от диабет тип 2 и сърдечни заболявания. Както е добре известно това са два значими рискови фактора за еректилна дисфункция“. Думите са на д-р Натан Бар-Чама, завеждащ отделението по Мъжка репродуктивна медицина в болница „Маунт Синай“ в Ню Йорк.

Накратко за самото проучване

Д-р Лопес и колегите му анализират данни на над 3700 мъже, участвали в Национално изследване на здравето и храненето в САЩ. Изследваните лица попълват въпросници. Отговарят и на въпрос, свързан с приема на кафе през предходните 24 часа.

Резултатите от анализа са следните:

Мъжете, които приемат между 85 и 170 мг кофеин дневно, са с 42% по-малък риск от еректилна дисфункция.

Мъжете, които приемат между 171 и 303 мг кофеин дневно, са с 39% по-малък риск от импотентност.

За сравнение и в двата случая служат мъже, които приемат между 0 и 7 мг кофеин дневно.

Изследователите отдават протективния ефект на кофеина на способността му да отпуска определени артерии и мускули в пениса. Това подобрява кръвонапълването и ерекцията.

Необходими са повече изследвания, които да обяснят конкретния начин, по който кофеинът подпомага борбата срещу еректилна дисфункция.

Не само кафето помага против импотентност

Камагра / Kamagra® също е насреща за подобряване на сексуалните функции. Продуктът е с изцяло природен състав и оказва благоприятно въздействие при еректилна дисфункция и нарушена сексуална способност.

Формулата е съчетание от екстракти на Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Съставките се допълват перфектно и действат в пълен синхрон.

Ефектът се разгръща постепенно. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Продуктът е напълно безопасен, има отлична поносимост и е подходящ за продължителен прием. Предлага се в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.