вредата от цигарите

Вредата от цигарите върху мъжката плодовитост

0
(0)

За вредата от цигарите върху здравето започва да се говори след средата на миналия век, когато учени редовно изследват ефекта от цигарения дим върху човешкия организъм. Първите сериозни доказателства за връзката между тютюнопушенето и рака на белия дроб са споделени пред обществеността в началото на 50-те години на миналия век. Но вредата от цигарения дим не се свежда само и единствено до повишаване на риска от злокачественото заболяване. За съжаление цигарите въздействат негативно върху здравословното състояние в много и различни аспекти. Един от тях е половото здраве на мъжа.

За вредата от цигарите върху половото здраве на мъжа

Въпреки че причините за инфертилитет и при двата пола могат да се дължат на много и различни по своето същество фактори, тютюнопушенето, оказва се, е един от основните унищожители на плодовитостта при силния пол.

През годините редица клинични проучвания са доказали негативния ефект, който токсичните вещества в цигарения дим оказват върху биологичните параметри на семенната течност на мъжа. Учените заключават, че неблагоприятният ефект от тютюнопушенето се дължи на увеличения брой реактивни кислородни видове, познати още като свободни радикали. Това води до повишаване на оксидативния стрес в организма, който доказано намалява плодовитостта при мъжете и оказва особено опустошителен ефект върху сперматозоидите – намалява се техния брой, тяхната жизнеспособност, подвижност и функционалност и се влошава морфология (размера и формата) им.

Banner

Но това не са единствените негативни последици върху половото здраве на мъжа вследствие на тютюнопушенето. Установено е също, че токсичните вещества в тютюневите изделия водят до по-висока честота на спонтанни аборти и до ниска успеваемост при асистирана репродуктивна технология (оплождане ин витро – IVF).
Вредата от цигарите върху сексуалното здраве на мъжа придобива по-сериозни измерения при страстните пушачи, отколкото при тези, които припалват от време на време.

Мерки за неутрализиране на вредата от цигарите и повишаване на плодовитостта при мъжете

Най-сигурният и доказан метод за намаляване на вредното въздействие от тютюневите изделия е чрез тотално отказване от вредния навик. Ползите от спирането на цигарите обаче започват да се отразяват след известен период от време, тъй като тялото постепенно се пречиства от натрупаните му вреди.

За подобряване на плодовитостта на мъжете за щастие съществуват природни средства, които се отличават по своята степен на безопасност.

Активните съставки в Камагра / Kamagra® оказват особено благотворен ефект върху семенната течност на мъжа. Повлияват успешно процеса на сперматогенеза, като същевременно повишават по естествен начин нивата на мъжките полови хормони, повишават сексуалното желание и половата мощ и подобряват продължителността на ерекцията.

Камагра е особено подходящ продукт за мъже на всякаква възраст и дори оказва благоприятен ефект при мъже, чиито сексуални смущения са от съдов или психогенен характер.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).