храни за мъжка плодовитост

Топ 10 на най-добрите храни за мъжка плодовитост

4
(1)

Всеки мъж, който е готов за баща, непременно трябва да включи в менюто си храни за мъжка плодовитост. Днес ще ви представим 10-те храни, които подпомагат фертилитета при мъжете.

10-те най-добри храни за мъжка плодовитост

Авокадо

Съдържащите се в авокадото витамин C, витамин Е и фолат подпомагат репликацията на ДНК и увеличават подвижността на сперматозоидите.

Аспержи

Аспержите притежават набор от хранителни вещества, полезни за половото здраве на мъжа. В допълнение подобряват сърдечно-съдовото здраве и понижават нивата на глюкоза в кръвта.

Banner

Морски дарове

Морските дарове съдържат почти всички витамини и минерали за подобряване на плодовитостта. Сред тях се отличават:

  • витамин Е – повишава подвижността на сперматозоидите, а с това и шансът за успешно зачеване
  • коензим Q10 – предпазва сперматозоидите от вредното въздействие на свободните радикали
  • селен – съдейства на щитовидната жлеза да регулира производството на полови хормони и осигурява по-дълъг живот на сперматозоидите
  • цинк – играе важна роля в производството и подвижността на сперматозоидите

Орехи – сред най-добрите храни за мъжка плодовитост

Вкусните ядки са чудесен източник на омега-3 мастни киселини, които се свързват с по-добро качество на семенната течност. Освен това доставят на организма коензим Q10, който прави сперматозоидите по- устойчиви и енергични.

Черен шоколад

Натуралният шоколад (над 70% какао), е богат на вещества с ключово значение за мъжката фертилност – антиоксиданти, селен и цинк. Макар да е полезен не бива да се прекалява с него.

Чесън

Благодарение на високото количество витамин B6 чесънът регулира производството на половите хормони. Освен това повишава сексуалния апетит и подобрява ерекцията.

Екологично чисто телешко месо

Месото от пасищно теле снабдява мъжкия организъм с цинк, селен, коензим Q10 и L-карнитин. Всички тези нутриенти подобряват качеството на семенната течност.

Зеленолистни зеленчуци – храни за мъжка плодовитост, които трябва да се консумират колкото е възможно по-често

Зелените листни зеленчуци предпазват семенната течност от вредни вещества в околната среда. Снабдяват организма с много витамин А, който помага на сперматозоидите да достигнат до яйцеклетката. Доставят добро количество витамин B9, който предпазва семенната течност от хромозомни аномалии.

Батати

Сладките картофи са смятани за най-добрия природен източник на витамин А. Той е мощен антиоксидант, свързан с производството на семенна течност.

Горски плодове

Малките плодчета значително повишават оплодителната способност на мъжа. Освен това са чудесна алтернатива на сладкишите и намаляват приема на излишни калории.

Подсилване на ефекта от споменатите храни за мъжка плодовитост с висококачествен природен продукт

Камагра / Kamagra® е естествен продукт, създаден в подкрепа на сексуалното здраве при мъжете и жените. Редовният му прием подпомага фертилността, като:

Положителният ефект върху фертилитета се дължи на рационалната комбинация от активни съставки – Трибулус терестрис, L-аргинин, Мака, Женшен.

За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием. Продуктът има отлична поносимост и е напълно безвреден.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.