лекарства създава риск от еректилна дисфункция

Приемът на лекарства създава риск от еректилна дисфункция!

0
(0)

Колкото повече синтетични лекарствени средства приема един мъж, толкова по-застрашен е от поява на еректилна дисфункция. Това става ясно от скорошно изследване на американски учени, публикувано в British Journal of Urology International.

Защо неконтролируемият прием на медикаменти крие риск от еректилна дисфункция?

„Неконтролируемият прием на лекарства сред мъжете е честа практика, която води до тежки последствия. Опитът показва, че представителите на силния пол най-често злоупотребяват с препаратите за лечение на хипертония и заболявания на стомашно-чревния тракт, антидепресанти и диуретици. Приемайки ги без лекарска препоръка или превишавайки предписаната дневна доза, те сериозно застрашават своето здраве и се излагат на висок риск от редица нежелани ефекти, сред които и еректилна дисфункция“, предупреждава д-р Диана Лондоньо, изследовател в медицински център Kaiser Permanente в Лос Анджелис, САЩ, и главен автор на проучването.

При сравнителния анализ на резултатите на 37,712 калифорнийски мъже от различни етнически групи на възраст между 45 и 69 години тя и колегите й установяват, че между приема на посочените медикаменти и риска от поява на еректилна дисфункция има правопропорционална зависимост. Данните нееднозначно сочат, че при участници, които приемат до две лекарства дневно, рискът от проблеми с ерекцията възлиза на 16%, при тези, които употребяват между три и пет препарата – 20%, между шест и девет – 25,5%, а над десет – 31%. „57% от доброволците ежедневно приемат повече от три лекарства, а 25% вземат поне десет. „Това е плашещо и своевременно трябва да се предприемат мерки за преустановяване на вредната практика“, категорична е д-р Лондоньо.

Banner

Как да се намалили рискът от еректилна дисфункция вследствие на безразборния прием на лекарства?

„Избягването на провокиращите фактори, в случая прекомерния прием на лекарства, е първата и най-важна крачка за предпазване на мъжете от еректилна дисфункция“, напомня д-р Лондоньо. Тя е наясно, че това е трудно постижимо. Вярва обаче, че с целенасочени усилия може да се постигне. За целта предлага да се провеждат масови кампании срещу медикаментозното самолечение и да се правят акции, пропагандиращи природосъобразния начин на живот сред мъжете.

Най-ефективното природно средство за профилактика и овладяване на еректилна дисфункция

Водещи български специалисти по репродуктивно здраве се присъединяват към призива на д-р Лондоньо за преустановяване на медикаментозното самолечение сред представителите на силния пол. За поправяне на вредите върху сексуалната функция, нанесените от лекарствата, те приканват своевременно да се заложи на натуралния продукт Камагра / Kamagra®. Четирите мощни природни вещества в състава му – L – аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис, имат отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и помагат за преодоляване на сексуални смущения както от съдов и психогенен произход, така и такива вследствие от диабет. Редовният и продължителен прием допринася за повишаване на либидото, овладяване на преждевременна еякулация и задържане на ерекцията. Прилага се до постигане на желаната полова издръжливост и мощ. Безвреден е, има научно доказан ефект и е икономически изгоден.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.