висок тестостерон

Мъже, за висок тестостерон поддържайте ниско тегло!

0
(0)

Естественото понижаване на тестостерона с напредване на възрастта кара много мъже да търсят начини за стимулиране на секрецията му. Постигането на по-висок тестостерон е едно от важните условия за подобряване на сексуалните функии и повишаване на либидото на мъжете над 50-годишна възраст. Същевременно скорошно проучване потвърждава, че едно от важните условия за постигане на висок тестостерон е намаляването на теглото, особено при мъжете със затлъстяване.

За по-висок тестостерон

Научен екип от Лабораторията по репродуктивна биология към Университета в Копенхаген доказва, че високият индекс на телесна маса (ИТМ) е основен враг на мъжкото сексуално здраве. Негативният ефект на затлъстяването се изразява в:

  • намаляване секрецията на тестостерон
  • затруднена сперматогенеза
  • влошена подвижност на сперматозоидите

Датският научен екип проследява състоянието на 50 мъже с ИТМ над 30, диагностицирани с нисък тестостерон, нарушения в спермограмата и сексуални проблеми. В продължение на 4 месеца те преминават през специална програма за редуциране на затлъстяването. Изследваните мъже са на възраст между 20 и 55 години (средната им възраст е 32 години).

След приключване на програмата за нормализиране на ИТМ мъжете отново са изследвани за нивата на тестостерон и състоянието на сперматогенезата им. Отчетено е:

  • значително повишаване броя на жизнеспособните сперматозоиди в спермограмата
  • повишаване нивата на тестостерон в кръвта
  • повишаване на сексуалното желание

Важно е да се отбележи, че най-сериозно подобрение е отчетено при мъжете, които постигнали най-добри резултати по отношение нормализиране на теглото.

Заключение. Според учените проучването им е достатъчно показателно за ролята на теглото, и по-специално на затлъстяването, върху хормоналния профил и сексуалното здраве на мъжете. Те считат, че при мъжете със затлъстяване стремежът към ниско тегло е важно условие за постигане на висок тестостерон.

Повишаване на тестостерона с природен продукт

Изцяло природният продукт Камагра / Kamagra® е изпитано средство за подобряване на мъжките сексуални функции. Камагра действа доказано ефективно за задържане на ерекцията и стимулиране на либидото. Благоприятният ефект се обяснява с факта, че продуктът помага за трайно повишаване на тестостерона. Това превръща Камагра в средство на първи избор за всеки мъж, който се стреми към постигане на по-висок тестостерон с цел повишаване на потентността и сексуалната издръжливост.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.