еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция при по-млади мъже

0
(0)

Мъжете са особено чувствителни по отношение на темата за сексуалността. Еректилната дисфункция е сред най-щекотливите въпроси, които мъжкото съсловие избягва да коментира дори и със сексуалните си партньори. Липсата на адекватен диалог обаче води единствено до усложняване на ситуацията в дългосрочен план. Добре известно е, че за да се разреши ефективно един проблем, засегнатият най-напред трябва да има смелостта да го признае. А премълчаната истина е, че невъзможността или затруднената способност за ерекция, поради което половият акт е невъзможен или силно затруднен, засяга над 50% от представителите на силния пол. Факт е, че рискът от еректилна дисфункция нараства с възрастта. В последните години обаче зачестяват случаите на млади мъже, които имат този сексуален проблем.

Причини за еректилна дисфункция при млади мъже

Психогенни фактори

Депресия, тревожност, страх дали ще оправдаят очакванията на своята партньорка по време на сексуалния акт, стрес и комплекси, предизвикани от липсата на опит са само част от възможните фактори, които могат да доведат до смущение в ерекцията при младите сексуално активни мъже. Добрата новина е, че проблемите на психологично ниво могат да бъдат преодоляни, без да се прибягва до фармакологично лечение.

Физиологични фактори

Като правило болшинството от мъжете на възраст между 18 и 25 години са в отлично здраве. Нямат оплаквания за рядко настъпваща или липсваща ерекция. Единствените фактори, водещи до нарушение в ерекцията, са някои общи заболявания.

Banner

Съдови проблеми

Еректилна дисфункция при мъже, които са в началото на жизнения си път, може да е следствие на проблеми с кръвоносните съдове или по-конкретно недостатъчно кръвонасищане на пениса, необходимо за ерекция. Тази зависимост се наблюдава предимно при мъже с диабет тип 2.

Неврологични проблеми

До еректилна дисфункция от неврологично естество се стига, когато при засегнатия се наблюдават проблеми с предаването на двигателни команди от централната нервна система към гръбначния мозък и съответно гениталиите. Рискът от сексуално нарушение, предизвикано от увреждане на нервите, е значително по-висок сред младите мъже, които имат травми на гръбначния стълб или на прешлени в лумбалната област (дискова херния).

При еректилна дисфункция се доверете на Камагра / Kamagra®

Активните съставки на Камагра – L-аргинин, йохимбе, жен-шен и трибулус терестрис, са 4 от най-мощните природни продукта с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и имат синергичен ефект при преждевременна еякулация, постигане и задържане на ерекцията. Продуктът е безвреден и е разумна алтернатива на синтетичните лекарства, които имат редица нежелани ефекти и дават само моментно решение, а в дългосрочен план, проблемът остава.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.