андропауза

Андропауза – какво се случва през мъжкия климакс?

4
(1)

Мъжкият климакс, наричан още андропауза и хипогонадизъм, е особен период от живота на всеки мъж. Тази публикация е посветена на характерните особености на андропаузата за представителите на силния пол.

Какво е андропауза?

След определена възраст (обикновено след 40 години) при мъжете настъпват хормонални промени. Състоянието е известно като андропауза или т.н. мъжки климактериум. Възрастта за навлизане в андропауза е строго индивидуална, но в общи рамки започва в периода между 45 и 60 – годишна възраст. Най-често се наблюдава при мъже над 50 години, но в някои случаи може да започне и по-рано. Андропаузата е свързана с понижени нива на хормона тестостерон, който е отговорен за мъжката потентност. В периода на андропауза неговите нива намаляват с по 1% всяка изминала година. Липсата на достатъчно тестостерон е причина за сериозни сексуални проблеми, свързани с намаленото желание и нарушения в ерекцията.

Андропаузата е период на промени в живота на мъжете. Основните ѝ симптоми са близки на тези, които дамите в менопауза изпитват. И при мъжете и при жените, този период е индивидуален. Някои господа може и да не изпитат сериозни смущения. За други, мъжкият климакс може да премине особено трудно. Освен характерните симптоми, андропаузата носи и риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания и остеопороза. За това е необходима консултация със специалист, който да разясни начините за овладяване на подобни смущения.

Banner

Кои са симптомите на мъжкия климакс?

Характерните симптоми на андропаузата са свързани с психологични и физиологични промени. Те произтичат от понижените нива на хормона тестостерон. Някои от тях са:

  • честа умора и раздразнителност
  • депресивни състояния
  • понижено самочувствие
  • наднормено тегло и затлъстяване
  • изсушаване на кожата
  • наличие на пигментни петна
  • прекомерно изпотяване
  • отслабване на мускулатурата
  • липса на тонус и физическа сила
  • спад в либидото
  • проблеми с ерекцията и еякулацията
  • понижаване на плодовитостта

Докато при жените менопаузата се овладява успешно, до неотдавна на андропаузата не се отдаваше необходимото значение. Специалистите са на мнение, че сексуалните проблеми, които съпътстват този период не са маловажни и могат успешно да бъде решени. Трябва да се имат предвид, че най-често налаганата хормонална терапия за решаване на мъжките полови проблеми не е най-правилният избор. Тя крие своите рискове за здравето.

За запазване на мъжката полова мощ през андропаузата, специалистите съветват господата да насочат вниманието си към природните алтернативи

От голямо значение за преодоляване на мъжката менопауза е избора на подходяща диета. Препоръчва се консумация на пресни плодове и зеленчуци, растителни семена (тиквени, слънчогледови семки и сусам), пресни кълнове и морски дарове. Животинските мазнини, тютюнопушенето и прекомерната употреба на алкохол трябва да се избягват.

През периода на андропауза, за мъжете е от изключително значение да се чувстват здрави и потентни. Наред със здравословното хранене, лекарите препоръчват и употребата на природни продукти, които влияят положително върху сексуалната функция при мъжете. Натуралните продукти стимулират мъжкото либидо по естествен начин, като връщат самочувствието и половата мощ на силния пол.

Природна помощ за полов мощ в периода на андропауза

За възвръщане на мъжката потентност през климакса, много специалисти препоръчват употреба на съчетание от природни билкови екстракти. Най-доброто решение съчетава екстракт от Йохимбе, Жен-шен, Трибулус терестрис и аминокиселината L – аргинин. Тази мощна комбинация за мъжка полова мощ ще намерите в природния продукт Камагра / Kamagra®.

Продуктът има благоприятен ефект за повишаване на мъжкото либидо, поддържане на ерекцията и овладяване на преждевременната еякулация. Съставките са доказали своя благоприятен ефект при еректилна дисфункция, намалено либидо и други проблеми, произлизащи от андропаузата.

Активните съставки са четири от най-мощните природни продукти с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете. Действието не настъпва мигновено. Продуктът не е предназначен за получаване на моментен ефект, а е предвиден за дългосрочно решение. Оптималният срок за получаване на ефект е различен при всеки мъж. Обикновено са необходими до 4 седмици за получаване на пълен резултат. Специално създадения природен продукт  няма странични ефекти и може да се приема продължително време.

Дозира се по 1 капсула 2-3 пъти дневно след хранене. Прилага се до овладяване на преждевременната еякулация и постигане на желаната полова издръжливост и мощ.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.