Алкохолът и сексуалните дисфункции

Алкохолът и сексуалните дисфункции при мъжете – каква е връзката

0
(0)

Ако можем да парафразираме Шекспир, алкохолът „провокира желанието, но възпрепятства изпълнението“. Мненията на здравни експерти от цял свят се припокриват по отношение на това, че малки количества изпит алкохол, особено червено вино, имат благоприятно влияние върху организма. Умерената консумация помага да се преодолеят някои сексуални задръжки, увеличава либидото, временно повишава самочувствието и създава усещане за лекота и благодат.

Редовните злоупотреби и липсата на мярка обаче скоропостижно потискат тези мимолетни усещания за еуфория и в крайна степен водят до състояние, известно като алкохолна импотентност. При нея са налице разнообразни сексуални разстройства, най-често еректилна дисфункция, преждевременна еякулация, сериозно намаляване на сексуалното влечение и като цяло невъзможност за осъществяване на пълноценен сексуален контакт.

Как алкохолът предизвиква еректилни дисфункции

Редовната консумация на спиртни напитки в големи количества уврежда нервната система и възпрепятства нормалното провеждане на нервните импулси между мозъка и гениталиите, което затруднява отпускането и разширяването на кръвоносните съдове в тази зона и получаването на качествена ерекция.

Banner

Множество клинични изследвания са доказали, че продължителното прекаляване с алкохола причинява необратими увреждания на нервните окончания в мъжката генитална област, което в крайна сметка води до индуцирана от алкохола еректилна дисфункция. Освен това, прекомерното пиене и алкохолизмът разстройват хормоналния баланс, забавят секрецията на тестостерон и водят до чисто психологически ефекти като спадане на либидото и желанието за сексуални контакти.

Интересен е фактът, че според данни от провеждани наблюдения, злоупотребите с алкохол за дълъг период от време водят до еректилни проблеми у мъжете, които се проявяват дори, когато те са трезви, т.е. последствията могат да бъдат тежки и често – необратими.

Какви са стъпките за предотвратяване на последствията от алкохолната сексуална дисфункция

При мъже, които забелязват симптоми на сексуални дисфункции и редовно употребяват алкохол, следва да се заключи, че много вероятно е именно той да е причина за проблемите. Преди всичко е необходимо сериозно отношение и преустановяване на алкохолния прием. След това идва помощта, която природата може да окаже и проблемите да бъдат преодолени по естествен път. Алкохолно асоциираните мъжки сексуални проблеми като еректилна дисфункция, проблеми с еякулацията и либидото, могат да бъдат преодолени успешно, макар и да се изисква определено време. Изход от ситуацията може да се намери с приема на природния продукт Камагра.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.