снижено либидо

Снижено либидо – основен проблем при множествена склероза

5
(1)

Снижено либидо и загуба на контрол върху тялото – това са два от най-честите проблеми при множествена склероза (МС). Информацията идва от експерти от швейцарската фармацевтична компания „Рош“ (Roche), които се базират на различни изследвания.

Снижено либидо и още разстройства на половата функция при пациенти с МС

Според официалните данни над 43% от пациентите с МС имат сексуална дисфункция, което допълнително влошава качеството им на живот. Специалистите посочват, че това до каква степен са изразени сексуалните проблеми зависи от тежестта на възпалителното автоимунно заболяване на централната нервна система.

Сексуалните нарушения условно могат да се разделят на три групи в зависимост от степента на увреждане на пациента – първични, вторични и третични. „Първичните сексуални смущения са пряко следствие от свързаните с болестта неврологични увреждания. Те включват загуба на сексуално желание, намалена чувствителност на гениталиите, ниска възбуда при мъже и жени, трудно достигане до оргазъм“. Коментарът е на д-р Хосе Бустаманете Белмунт, психолог и сексолог към „Рош“.

Banner

Що се отнася до вторичните сексуални проблеми те са са свързани със симптоми на МС, които не засягат пряко сексуалността, но все пак могат да ѝ повлияят. „Тук става въпрос за оплаквания като физическо изтощение, уринарна/фекална инконтиненция, мускулна слабост“, отбелязва експертът.

В графата „третични сексуални дисфункции“ влизат всички психологически и социални смущения, отразяващи се на сексуалния живот

„Говорим за липса на самочувствие, понижено настроение, повишена тревожност, неприемане на болестта или отредената роля във връзката с партньора. Това може да изглежда незначително на пръв поглед, но всъщност оказва съществено влияние върху сексуалния живот“, отбелязва д-р Белмунт.

В допълнение към посочените проблеми при жените с МС има увеличен риск от вагинална сухота, намален тонус на мускулите на влагалищните стени и подуване на клитора. При мъжете с тази диагноза, пък съществува опасност от еректилна дисфункция (импотентност) и еякулаторни нарушения.

Снижено либидо и други сексуални смущения при МС? Има решение!

Специалистите от медицинския отдел на компания „Борола“ препоръчват Камагра / Kamagra® при всякакви сложни и деликатни проблеми, свързани с половия живот. Това е висококачествен продукт с изцяло природна формула. Активни съставки са четири от най-мощните вещества с естествен произход, които имат отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Всяка капсула съдържа Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg.

Продуктът има положителен ефект върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото. Допринася за по-голямо сексуално удоволствие и за снемане на умората и физическото изтощение. Поддържа половата, физическата и психическата мощ.

Приемът е удобен (по 1 капсула до 3 пъти дневно), което улеснява придържането към терапията. Няма данни за нежелани ефекти. Това е продукт, който предлага дългосрочно решение на интимните проблеми. Действа постепенно и е желателно да се приема няколко месеца, за да се акумулира ефектът.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.