сексуални проблеми при млади

Сексуални проблеми при млади хора – не ги подценявайте!

5
(1)

Когато говорим за сексуални проблеми при млади хора, трябва да отбележим, че делът на потърпевшите значително се е увеличил през последните години. Оплакванията най-често включват несигурност, болка по време на полов контакт и невъзможност за достигане до оргазъм. Повече за любопитно проучване по темата, вижте в следващите редове.

Повече за проучването

Експериментът включва 1875 сексуално активни и 517 сексуално неактивни мъже и жени на възраст между 16 и 21 години.

Една трета (33,8%) от сексуално активните тийнейджъри и млади мъже и 44,4% от сексуално активните жени на същата възраст споделят, че са страдали от проблеми от сексуален характер. Смущенията са били с продължителност повече от 3 месеца през последната година. Това показват резултатите от проучване за сексуалното здраве, проведено във Великобритания. Експертите са категорични, че здравните власти трябва да обърнат необходимото внимание на сексуалните дисфункции сред младите хора. Причината е, че те са почти толкова разпространени, колкото сред възрастната част от населението.

Banner

При жените най-разпространеният проблем в интимен план, от който се оплакват 21,3% от участничките, е затруднението при постигане на оргазъм. Следващите често срещани оплаквания са: липса на удоволствие от секса (9,8%), чувство на физическа болка при полов контакт (9%), вагинална сухота (8,5%), чувство на безпокойство по време на секс (8%) и липса на вълнение или възбуда (8%).

При мъжете картината е малко по-различна. Най-разпространеното оплакване сред тях е преждевременната еякулация, която изпитват 13,2% от участниците. Другите смущения включват невъзможност за достигане до оргазъм (8,3%), трудности при получаване и/или поддържане на ерекция (7,8%), липса на удоволствие от секса (5,4%) и чувство на тревожност (4,8%).

Мнението на експертите

„Нашите открития доказват, че сексуалните дисфункции не са проблем само на възрастните хора. Всъщност те са често срещани в ранна зрялост“, коментира д-р Кирстин Мичъл, водещ автор на изследването. „Ако искаме да подобрим сексуалното благополучие на населението на Обединеното кралство, трябва да достигнем до хората, когато тепърва започват да водят полов живот. В противен случай липсата на знания, безпокойството или срамът може да прогресират до сексуални затруднения, които са пречка пред удоволствието от интимността и взаимоотношенията“, добавя тя.

Въпреки че 9,1% от младите мъже и 13,4% от жените споделят, че са изпитвали безпокойство и тревожност, свързани със секса, малко от тях търсят професионална помощ. Тези, които все пак са споделели за проблема, обикновено се обръщат към роднини, приятели или интернет форуми.

Природна помощ при сексуални проблеми при млади хора

За щастие има безопасно решение на сексуалните проблеми във всяка възраст! Камагра / Kamagra® е натурален продукт за преодоляване на най-разпространените сексуални дисфункции при мъжете и жените. Съдържа комбинация от четири естествени афродизиака – Мака, Женшен, Бабини зъби и L-аргинин. Приемът му повлиява сексуалното здраве в няколко направления. Съдейства за придобиване на по-голямо сексуално самочувствие и увереност в собствените възможности, повишава сексуалното желание и спомага за постигане на по-голяма удовлетвореност от сексуалния акт и при двата пола. Продуктът е предназначен за дългосрочно овладяване на смущенията в леглото и няма моментален ефект. Природният състав гарантира високия профил на безопасност при продължителен прием. Предлага се в аптеките и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.