ковид еректилна дисфункция

Наистина ли ковид причинява еректилна дисфункция?

5
(1)

Появиха се твърдения, че ковид-19 (COVID-19) е причина за еректилна дисфункция. Каква е истината обаче? Своето мнение по темата ще сподели д-р Рахул Механ, уролог от Banner Health – здравна организация с нестопанска цел в гр. Мейса, Аризона, САЩ.

Според д-р Механ има връзка между ковид и еректилна дисфункция

От началото на пандемията досега той наблюдава увеличаване броя на новодиагностицирани случаи с еректилна дисфункция. „Тревожна е тенденцията, че все повече млади мъже имат този проблем“, казва специалистът. На въпроса как си обяснява случващото се той отговаря по следния начин: „Инфекцията от коронавирус причинява възпалителна реакция в цялото тяло. Почти няма орган, който да не е засегнат. Като се почне от сърцето, мине се през мозъка и се стигне до пениса. Все още изучаваме дългосрочните сексуални последици от ковид и не можем да твърдим нищо със сигурност. Определено обаче съм притеснен от тенденцията за ръст на пациенти с еректилна дисфункция в последната година, година и половина“. Това казва д-р Механ и изтъква причините, поради които коронавирусът може да доведе до еректилни смущения при мъжете.

Възможни фактори за еректилна дисфункция в резултат на ковид-19

Според д-р Механ до еректилни смущения вследствие на коронавирус би могло да се стигне заради:

Banner

Увреда на кръвоносните съдове в пениса

Коронавирусът може да предизвика хиперимфламация в тялото на някои мъже. Потенциалните последици от това са сериозни – образуване на малки кръвни съсиреци и възпаление на ендотела (вътрешната повърхност на съдовете). Съществува опасност кръвоносните съдове в пениса да се стеснят или запушат, което е предпоставка за появата на еректилна дисфункция.

Намалени нива на тестостерон

Нивата на основният мъжки хормон биха могли да намалеят при инфекция с ковид-19. Това на свой ред би могло да доведе до намалена сексуална функция и понижена плодовитост.

Влошено психическо здраве – потенциална причина за еректилна дисфункция поради ковид-19

Сексуалната активност е тясно свързана с психическото здраве. Ето защо не е учудващо, че сексуалните дисфункции при много мъже могат да се появят под влияние на стреса, безпокойството и тревогата, превзели ежедневието от началото на ковид пандемията.

100% природен продукт срещу еректилна дисфункция в условия на ковид пандемия

Все повече наши специалисти препоръчват Камагра / Kamagra® за лечение и профилактика на еректилни смущения във времена на коронавирус. Продуктът е изцяло натурален и не крие риск от нежелани ефекти и странични реакции. Формулата е създадена с грижа за сексуалното здраве при мъжете и жените. Всяка капсула съдържа екстракт от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg. Съставките се допълват и взаимно усилват действието си. Резултатът е:

  • повишено сексуално желание (либидо)
  • по-голяма чувственост на сетивата
  • по-силна и дълга ерекция
  • увеличена сексуална мощ и издръжливост

За получаване на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием. Продуктът може да бъде закупен от аптеките или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.