еректилна дисфункция при мъжете

Еректилна дисфункция при мъжете – резултат от коронавирус?

5
(1)

Учени подозират, че ковид-19 (COVID-19) би могъл да доведе до еректилна дисфункция при мъжете (импотентност). Логично изниква въпросът как се стига до това.

Еректилна дисфункция при мъжете след прекаран ковид? Не е изключен този сценарий…

Американски изследователи откриват частици от коронавирус в проба от тъкан на пениса. Пробата е взета от мъже, развили импотентност, след преболедуване на ковид 6-8 месеца по-рано. Данните насочват, че увреждането на кръвоносните съдове при инфекция с коронавиус не подминава и съдовете в пениса.

Пред изданието на The World Journal of Men’s Health от 7 май 2021 г. учените заявяват, че провеждат още едно проучване. В него сравняват пробите на преболедувалите ковид мъже с тези на други двама импотентни мъже. Вторите двама пациенти не са се срещали с вируса и служат за контролна група.

Banner

Резултатите потвърждават увредата на съдовете, пренасящи кръв към половия орган на мъжете, прекарали ковид. „Установихме, че коронавирусът засяга кръвоносните съдове, отговорни за преноса на кръв в пениса, и така причинява еректилна дисфункция“. Това коментира д-р Ранджит Рамасами. Той е главен автор на изследването и ръководител на програмата по репродуктивна урология в Медицинския факултет на университета в Маями.

Самите кръвоносни съдове не функционират нормално и не могат да доставят достатъчно количество кръв до пениса, за да еректира

Това отбелязва д-р Рамасами и допълва, че увреждането на кръвоносните съдове на пениса е сравнимо с това на съдовете на:

  • белите дробове
  • бъбреците
  • мозъка

„С моите колеги смятаме, че пенисът може да бъде засегнат от коронавируса по подобен начин като останалите потърпевши органи в тялото. И по наши подозрения това не е временен ефект, който ще отмине. Предполагаме, че е нещо трайно, което изисква специално лечение“, споделя опасенията си д-р Рамасами. В заключение той призовава мъжете, развили импотентност след ковид инфекцията, своевременно да потърсят медицинска помощ.

Срещу еректилна дисфункция при мъжете след прекаран коронавирус едни от най-добрите уролози и специалистите по мъжко здраве у нас препоръчват…

Камагра / Kamagra® – изцяло природен стимулант за мъже и жени, който повишава либидото и подобрява сексуалната функция. Във формулата на продукта влизат 4 от най-мощните природни вещества с отношение към мъжката и женска сексуална дисфункция. Всяка капсула осигурява оптимално количество стандартизирани екстракти от:

Комбинацията от съставки има благоприятен ефект върху сексуалната способност. Поддържа половата, физическата и психическата мощ. Допринася за по-голямо сексуално удоволствие.

Продуктът не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Напълно безопасен е и е подходящ за продължителна употреба. Осигурява дълготрайно решение на проблемите от сексуално естество. Приемът е удобен – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Може да бъде закупен от аптеките в цялата страна и от електорнен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.