диета за плодовитост

Диета за плодовитост – средиземноморската помага!

5
(1)

Когато говорим за диета за плодовитост, трябва да имаме предвид, че средиземноморският хранителен режим е от голяма полза. Проучване на 3 австралийски университета („Монаш“ в Мелбърн, университета на Съншайн Коуст в Куинсланд и университета на Южна Австралия) го доказва. Резултатите са категорични – диетата от средиземноморски тип е в състояние да подобри фертилността и качеството на семенната течност (сперма). А така също и да повиши успеха на асистираната репродуктивна технология (АРТ). Въз основа на данните изследователите смятат, че придържането към средиземноморско хранене допринася за зачеване по достъпен и ефективен начин. Припомняме, че безплодието е сериозен глобален здравен проблем, който засяга 48 милиона двойки и 186 милиона души по света.

Диета за плодовитост – на фокус е средиземноморският хранителен режим

Учените отдават положителния ефект на средиземноморската диета върху фертилните способности на противовъзпалителните ѝ свойства.

„Решението да имаш дете е едно от най-важните в живота на всеки човек. Ако обаче бебето се бави, това е стресиращо и за двамата партньори. Изследвания показват, че много често в основата на проблема с плодовитостта и при мъжете, и при жените стои възпалението в организма. Именно то повлиява негативно върху качеството на спермата, менструалния цикъл и ембрионалната имплантация. Ето защо целта на нашето проучване беше да анализираме дали придържането към антиинфламаторна диета като средиземноморската може да подобри фертилността“. Коментарът е на д-р Еванджелин Манциорис, изследовател от университета на Южна Австралия.

Banner

Според Саймън Алези, учен от университета „Монаш“, разбирането на връзката между противовъзпалителните диети и плодовитостта е важно

По думите му това знание може коренно да промени ситуацията при двойките, които искат да създадат потомство. „Средиземноморската диета е доказано здравословна. Фактът, че може да увеличи шанса за зачеване и раждане на дете е много обещаващ. Разбира се, нужни са още изследвания, които да докажат ролята на средиземноморския хранителен режим за успешно създаване на потомство“, казва накрая Алези.

Висококачествен природен продукт за усилване на ефекта от средиземноморската диета за плодовитост

Камагра / Kamagra® е чист продукт с естествен произход, който доказано подобрява сексуалния живот и функции при мъжете, и при жените. Тайната е в добре изпитаната формула от стандартизирани екстракти на Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Четирите активни съставки са едни от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Като се допълват и балансират, те влияят благоприятно върху качеството на ерекцията, сексуалната способност и либидото. Оказват стимулиращо действие върху сперматогенезата, спомагат за увеличаване честотата на сексуалните контакти – все важни фактори за успешното зачеване.

Продуктът не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба. Предлага се в аптеките в страната и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.