Либидо при жените

Либидо при жените – как се променя с възрастта?

5
(1)

Променящото се либидо при жените е напълно нормално с напредване на възрастта. Други фактори, които влияят върху сексуалното желание са някои житейски събития, като бременност и менопауза, и ежедневни фактори, например силен стрес. Половите хормони като тестостерон, естроген и прогестерон, които всеки произвежда, играят роля в желанието, възбудата и оргазма. С напредване на възрастта тези хормони естествено започват да намаляват и могат да доведат до по-слабо сексуално влечение. Въпреки че няма универсален стандарт и женското либидо е строго индивидуално, в следващите редове споделяме няколко тенденции, които се наблюдават в сексуалното влечение на дамите през различните години.

Либидо при жените на 20

Подобно на повечето телесни функции, сексуалното влечение е в своя пик при дамите на възраст между 20 и 30 години. В този период биологичният стремеж към възпроизвеждане е в пълна сила. Нивата на тестостерон, които отговарят за сексуалното влечение, все още не са започнали да намаляват.

През тези години хормоналните промени по време на менструалния цикъл също влияят на сексуалното желание. Когато жената е в менструация, естрогенът пада и бавно се повишава по време на фоликулната фаза – което повишава либидото. Около две седмици по-късно, по време на овулацията, нивата на тестостерон и естроген са най-високи и създават настроение за секс. След овулацията тези нива спадат и могат да намалят либидото.

Banner

Сексуално влечение при жените на 30

Ако желанието за физическа интимност намалее при дами на възраст между 30 и 40 години, вината може да е в спада на нивата на тестостерон. Това може да причини естествено намаляване на сексуалното влечение. В допълнение, стресът от изграждането на кариера и увеличаването на житейските отговорности също може да де отрази върху либидото. Стресът може да потисне половия хормон тестостерон и да повиши хормона на стреса кортизол. Също така през този етап от живота много дами преминават през бременност и раждане – периоди, съпътствани от редица хормонални промени. Спадът в естрогена след раждане и кърмене може да причини вагинална сухота, което прави половия контакт болезнен и нежелан.

Либидо при жените след 40-годишна възраст

Значителни хормонални промени се наблюдават, когато дамите преминават в менопауза между 45 и 55 години. По време на пременопаузата – периодът от 2-8 години преди същинската менопауза – яйчниците постепенно намаляват производството на естроген, докато накрая цикълът окончателно спира. Този спад в хормоните е свързан с намалена вагинална лубрикация и изтъняване на влагалищните стени. Това на свой ред прави секса болезнен и намалява либидото на жената. Добрата новина е, че това, което изпитвате, е естествена и в повечето случаи временна част от навлизането в зряла възраст.

Природата помага, когато либидото намалява

Доказани експерти по сексуално здраве у нас препоръчват Камагра / Kamagra® за възвръщане на сексуалното желание при дамите. Продуктът е подходящ както за жени, така и за мъже. Формулата е изцяло натурална. Осигурява Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg.

Приемът оказва благоприятен ефект върху сексуалната способност, поддържа половата, физическата и психическата мощ, подпомага либидото.

Продуктът е с високо качество. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. Наличен е в аптеките (предлага се без рецепта). Може да бъде поръчан и онлайн от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.