интимен живот

Интимен живот – мисия възможна в напреднала възраст!

5
(2)

Много от хората на 70-80 години са не само сексуално активни, но и удовлетворени от качеството на своя интимен живот. Въпреки че честотата на половите контакти може да намалее с възрастта поради физиологични промени, не е задължително това да повлияе негативно на начина, по който преживяваме сексуалния акт. В следващите редове говорим открито за секса след 65 при мъжете и жените.

Интимен живот в напреднала възраст

Проучванията показват, че мъжете са почти два пъти по-склонни от жените да продължат да правят секс или да мастурбират в по-късните си години. Британско проучване установява, че близо 60% от господата на възраст между 70 и 80 години и 31% от мъжете на възраст от 80 до 90 години са все още сексуално активни. При жените тези цифри спадат съответно до 34% и 14%. Този по-нисък процент на сексуална активност при по-възрастните дами може да се дължи по-скоро на липса на възможност, отколкото на липса на желание. Изследванията показват, че по-възрастните жени са по-малко склонни да имат партньори (до голяма степен поради факта, че те често надживяват своите партньори).

Сексуални проблеми при мъжете

Обичайно е мъжете да изпитват сексуални проблеми след 40-годишна възраст. Причините включват естествен спад в нивата на тестостерон, сърдечни заболявания и проблеми с простатата. Невъзможността за постигане или поддържане на ерекция, ниското либидо и еякулаторните проблеми са често срещани. Рисковите фактори включват високо кръвно налягане, увреждане на нервите от диабет, тютюнопушене, затлъстяване, депресия и прием на някои лекарства.

Banner

Сексуални проблеми при жените

Повече от една трета от възрастните жени изпитват сексуални проблеми. Те обикновено се дължат на менопаузата, когато нивата на естроген рязко спадат. Хормоналните промени могат да намалят сексуалното желание и да затруднят възбудата. Допълнителни затруднения при дамите създава промяната в половите органи. С напредване на възрастта и преустановяване на яйчниковата функция стените на влагалището изтъняват, а вагиналната лубрикация значително намалява. Тези промени на свой ред могат да затруднят проникването и да направят половия контакт болезнено изживяване.

Интимен живот – ето как да бъде на ниво!

Половият контакт може да бъде приятно изживяване дори след определена възраст. Камагра / Kamagra® е натурален афродизиак с доказан ефект върху сексуалната функция при мъже и жени. Тайната за мощното му действие се крие в рационалната комбинация на стандартизирани екстракти от:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg
  • L-аргинин 150 mg
  • Мака 100 mg
  • Женшен 100 mg

При редовен прием резултатът е засилване на либидото и при двата пола чрез повишаване чувствеността на сетивата, разпалване на сексуалната енергия и подобряване на физическата, психическа и полова мощ. Продуктът е предназначен за трайно овладяване на сексуалните дисфункции и няма моментен ефект. Напълно безопасен е като няма данни за противопоказания и странични ефекти. Ще го откриете в аптеките в страната или онлайн на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.