нивата на тестостерон

Здравословно поддържане на нивата на тестостерон с физическа активност и ефективни упражнения

5
(1)

Нивата на тестостерон в тялото естествено варират в различните часове от деня. Ако постоянно се чувствате изморени, причина за това може да са ниските нива на този важен за организма хормон. При жените и при мъжете количеството е различно и въпреки, че с възрастта намалява и при двата пола, други фактори също могат да окажат влияние и да доведат до нарушени нива на тестостерон.

Нормалните нива на тестостерон са по-високи при мъжете и са отговорни за „мъжките“ физически характеристики, което не означава че и жените не трябва да поддържат добри такива нива. И при двата пола тестостеронът поддържа здрави кости, увеличава мускулната маса, произвежда нови червени кръвни клетки, регулира либидото и настроението, и стимулира освобождаването на други важни хормони.

Физическа активност – важна за поддържане нивата на тестостерон

Някои учени смятат, че по-ниските нива на тестостерон са свързани с намаляване на физическата активност. Заседналият начин на живот, който води до затлъстяване, както и липсата на упражнения са сигурен фактор за ниски нива на анаболния хормон. От своя страна страна ниското ниво на тестостерон увеличава вероятността от диабет, метаболитен синдром, костни фрактури и други нежелани хронични заболявания.

Banner

За щастие има прости неща, които можете да направите, за да разберете какво е нивото на тестостерона ви и как да го поддържате с течение на времето. Целенасочените упражнения могат да помогнат за увеличаване и поддържането му, а това ще подобри нивото на енергия и физическа издръжливост.

Аеробни упражнения за поддържане на добри нива на тестостерон

Така наречените аеробни упражнения в умерени количества могат да помогнат доста за покачване нивата на тестостерон. Това са такива упражнения, при които можете да поддържате непрекъснато движение и по-нисък интензитет на натоварване за дълго време. Колоездене, джогинг, плуване или използването на фитнес тренажор са някои от тях.

Вдигане на тежести като начин за повишаване нивата на тестостерон

Според направено проучване анаболните хормони – тестостерон, инсулин и хормон на растежа се повишават за 15 – 30 минути, след правилния тип съпротивителни упражнения. Вдигайте тежести като правите голям брой повторения. Тренирайте големите мускулни групи – краката, гърба, гърдите и раменете. Серии с висока интензивност и дълги интервали на почивка водят до повишаване нивата на тестостерон.

Допълнителна помощ от природата за оптимално поддържане на нивото на тестостерон

Специалистите у нас препоръчват при нисък тестостерон да се приема природния продукт Камагра / Kamagra®. Този натурален продукт доказано стимулира синтеза на мъжкия полов хормон по естествен начин. В състава му влизат четири активни съставки – L-аргинин, Мака, Женшен и Трибулус терестрис, които съдействат за повишаване на енергията и физическата издръжливост. Те нормализират нивата на тестостерон, възвръщат сексуалното желание и се справят със сексуалните смущения.

Необходимо е по-продължително използване за видим ефект. Обикновено са необходими 4 седмици за пълен резултат.

Потърсете го в аптеките или онлайн в електронен магазин Момо – www.momo.bg

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.