желание за секс

Желание за секс – от какво зависи и как се променя?

5
(1)

Трудно е да се каже колко любов трябва да правите, както е невъзможно и да се определи “нормалното” ниво на желанието за секс, вариращо от човек до човек. А, и също често обществото все още е склонно да заклеймява хората със силно либидо като “сексуално зависими”, което прави темата „табу“.

Препоръчваме да имате партньори със сходни сексуални желания. Въпреки това, дори и при най-близките от вас, може да се случи да има разлики в желанието за секс. Това не бива да ви тревожи, освен ако не се отразява значително на връзката или дори живота ви. Ако случаят е такъв, важно е да потърсите първоизточника на проблема и да намерите баланса.

Либидото може да се променя – увеличава или намалява. Има определени фактори и ситуации, които действително могат да повлияят на сексуалното желание, а кои са те – ще разберете сега!

Banner

Хормоналните нива се променят, а с тях и желанието за секс

Нивата на половите хормони (естроген и прогестерон при жените, и тестостерон при мъжете) могат да се променят през целия живот, но също и през целия ден, което се отразява на сексуалното желание. При мъжете, високите нива на тестостерон често се свързват с повишено либидо, а при жените – нивата на естроген се повишават преди и по време на овулацията, което води до увеличаване на желанието за секс.

При остаряване или пубертет – желанието за секс е различно

Тези, които са по-млади, може да имат по-високо либидо от по-възрастните. Например, производството на тестостерон се увеличава десетократно при тийнейджърите, което обяснява нарастващата възбуда или интерес към секса през този период на развитие. Въпреки това, жените на средна възраст може да имат по-високо сексуално желание от по-младите жени.

Тренирате повече, което повишава желанието за секс

Една от причините сексуалното ви влечение да е по-високо от обикновено е увеличаването на физическата активност, както и загубата на тегло. Смята се, че упражненията могат да ни накарат да се чувстваме по-добре в телата си и да подобрят представата ни за нас самите. И, да – когато сте в хармония със себе си, е доста по-вероятно да искате да правите секс по-често.

Здравата връзка е основополагаща

При някои хора либидото може да се повиши, когато са в по-стабилна връзка, отколкото в миналото. Ако сексът с вашия партньор е страхотно преживяване, нормално е да искате повече от него. Както и обратно, либидото може да намалее, когато нещо не е наред в отношенията между вас.

По-малкото стрес води до по-голямо желание за любов

Вашето сексуално желание може да е по-високо от обикновено, защото нивата ви на стрес не са толкова завишени. Стресът освобождава повече кортизол, който може да повлияе отрицателно на сексуалното желание.

Прием на лекарства

Ако сте забелязали внезапна промяна в либидото си, това може да е защото наскоро сте спрели приема на лекарство, намалили сте дозировката му или приемате ново такова. Антидепресантите могат да имат отрицателно въздействие върху желанието за секс. Не се притеснявайте да говори за това с вашия лекар, за да откриете причината за повишеното или пониженото си желание за любов.

Най-доброто средство за естествено повишаване на либидото

Камагра / Kamagra® е натурален продукт, допринасящ за подобряване на сексуалния живот и сексуалните функции, както при мъже, така и при жени. В него се съдържат екстракти от Женшен и Мака, подсилени от двете активни съставки – L-аргинин и Трибулус терестрис. В комбинация, те оказват благоприятно въздействие върху сексуалната способност и повишаване на либидото при мъже и жени. Продуктът е подходящ за продължителна употреба, а за постигане на най-добри резултати, обикновено са необходими около 4 седмици. Може да го откриете в аптечната мрежа или да закупите онлайн от електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.