храни за мъжки хормони

Храни за мъжки хормони – ето кои повишават тестостерона!

5
(3)

Една от основните препоръки при нисък тестостерон (хипогонадизъм) е включването на храни за мъжки хормони в ежедневното меню. Данните сочат, че около 40% от мъжете над 45 години и 50% от господата на 80-годишна възраст имат занижени стойности на тестостерон. Хипогонадизмът крие рискове за здравето и самочувствието при представителите на силния пол. Често се проявява с ниско либидо, проблеми с ерекцията, намалено окосмяване и загуба на мускулна маса. Ако не се регулират, ниските нива на тестостерон могат да са причина за репродуктивни проблеми. В следващите редове споделяме продуктите, които спомагат за повишаване на мъжките полови хормони.

Риба и морски дарове – сред най-добрите храни за мъжки хормони

По-мазните риби като сьомга, скумрия и херинга, са богати на важни за хормоналното здраве вещества – витамин D, цинк и омега-3 мастни киселини. Резултатите от проучване показват, че нивата на тестостерон са по-ниски при мъже с дефицит на витамин D. Освен за репродуктивното здраве, слънчевият витамин е необходим за усвояване на калция, за поддържане на костната плътност и функцията на имунитета. Изследвания доказват подобна зависимост между ниските нива на цинк и понижен тестостерон при представителите на силния пол. Когато андрогенните хормони намалеят, едно от първите оплаквания сред мъжете е липсата на сексуален апетит. А една от първите стъпки, които можете да предприемете за овладяване на проблема, е да си набавяте необходимите хранителни вещества чрез ежедневната диета.

Тъмнолистни зеленчуци

Към тази група спадат спанак, рукула, къдраво зеле, коприва, киселец и др. Общото помежду им е, че съдържат редица полезни нутриенти, включително магнезий. Този минерал е от ключово значение за поддържане на тестостерона, особено при по-възрастните мъже. Счита се, че повишава биоактивността на мъжките полови хормони, тъй като намалява оксидативния стрес. Проучване проведено сред 399 мъже на възраст 65 или повече години установява, че тези, които имат по-високи нива на магнезий в кръвта, са с по-високи нива на тестостерон в сравнение с участниците, които имат недостиг на магнезий. Тъмнолистните зеленчуци са богати на антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес и възпалението – фактори, които понижават нивата на тестостерон. Това е още една причина да ги включите в менюто – сурови или приготвени по здравословен начин.

Banner

Чесън и лук

Консумацията на тези супер храни се свързва с редица ползи за здравето, благодарение на флавоноидите в състава им. Тези растителни вещества са известни с мощните си противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Някои прочувания откриват ползи от похапването на лук и чесън за повишаване на тестостерона. Мащабен преглед на 18 изследвания по темата показва, че чесънът увеличава производството на сперма, нивата на тестостерон и плодовитостта. Изследователите приписват тези ползи на антиоксидантите в състава му.

Към тези храни за мъжки хормони, добавете прием на изцяло природен продукт

Специалистите у нас препоръчват на мъжете с нисък тестостерон да приемат Камагра / Kamagra®. Този натурален продукт доказано стимулира производството на андрогенния хормон по естествен път. Благоприятният ефект върху мъжкото здраве се дължи на рационалната комбинация на 4 от най-мощните вещества с отношение към сексуалните проблеми при господата. Всяка капсула съдържа оптимални количества висококачествени екстракти от L-аргинин, Мака, Женшен и Трибулус терестрис. Съставките са съчетани така, че взаимно допълват и подсилват действието си. Резултатът е нормализиране на тестостерона в мъжкия организъм, повишаване на либидото и подобряване на еректилната функция. Продуктът е предназначен за дълготрайно овладяване на сексуалните дисфункции и няма моментен ефект. Обикновено са необходими 4 седмици за постигане на оптимален резултат. Продуктът не крие опасност за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.