тестостерон еректилна дисфункция

Нисък тестостерон – причина за еректилна дисфункция

5
(2)

Мъжете с нисък тестостерон по-често се оплакват от сексуални проблеми като ниско либидо, еректилна дисфункция и понижена плодовитост. Освен смущенията, свързани с репродуктивната функция, господата с понижени нива на хормона може да забележат и някои нестандартни симптоми. Такива са наддаване на килограми, загуба на мускулна маса и височина, силна умора и др. В следващите редове споделяме каква е връзката между тестостерона и ерекцията и как да повишите нивата на хормона.

Нисък тестостерон – как предизвиква еректилна дисфункция?

Ниският тестостерон може да предизвика сексуални смущения, които включват:

  • Намалено сексуално желание
  • Разредени спонтанни ерекции (например сутрешна ерекция)
  • Трудно постигане на ерекция при полова възбуда

Тестостеронът повлиява ерекцията на две нива, първото от които е централната нервна система (ЦНС). Мъжкият полов хормон стимулира ЦНС да освобождава невротрансмитери, или химически „пратеници“ като допамин, азотен оксид и окситоцин, които подават сигнал за полова възбуда до мозъка. Второто ниво е стимулиране на гръбначните нерви, които предизвикват промени в кръвоносните съдове за по-добра циркулация към половия член, която е необходима за постигане и поддържане на задоволителна ерекция. Изследователи откриват, че дори сексуалните фантазии могат да бъдат повлияни при спад в нивата на тестостерон и в резултат мъжете да изпитват проблеми при мастурбация.

Banner

Важно уточнение е, че ниският тестостерон е често срещана причина за еректилна дисфункция, но далеч не е единствената. Ако страдате от проблема, специалистите по мъжко здраве препоръчват да се изключат някои хронични заболявания като диабет, атеросклероза и високо кръвно налягане.

Съвети за повишаване на тестостерона при мъже

  • Здравословно хранене
  • Редовна физическа активност
  • Прием на природен продукт

Храненето е фактор за добро мъжко здраве. Ежедневното меню се отразява върху стойностите на половите хормони, качеството на спермата и репродуктивната способност. Една от диетичните препоръки за мъжете с нисък тестостерон е да се консумират храни, богати на цинк. Тай е пряко свързан със синтеза на мъжкия полов хормон и при голяма част от господата с хормонален дисбаланс се установява недостиг именно на цинк. Може да си го набавите като похапвате стриди, тиквени семки, овес, натурален шоколад, нахут и червен боб.

Практикуването на физическа активност е доказан метод за повишаване на тестостерона. Спортът спомага за поддържане на здравословно тегло, което е от значение за нивата на мъжките полови хормони. Недостатъчното производство на тестостерон е особено характерно за мъже с наднормено тегло. Доказано е, че при господата с излишни телесни мазнини се отделя повече ароматаза – ензим, който превръща тестостерона в естроген. Достатъчно е да спортувате 3-4 пъти в седмица, без значение дали ще изберете кардио или силови тренировки.

Изцяло природен продукт, който възвръща хормоналния баланс в мъжкия организъм

Специалистите у нас препоръчват на мъжете с нисък тестостерон да се доверят на Камагра / Kamagra®. Това е изцяло натурално средство с доказано действие и висок профил на безопасност. Стимулира синтеза на андрогенния хормон по напълно естествен път. Мощният ефект за подобряване на сексуалното здраве на мъжете се дължи на рационалната комбинация от 4 съставки – L-аргинин, Мака, Женшен и Трибулус терестрис. Това съчетание нормализира нивата на тестостерон в мъжкия организъм, повишава либидото и подобрява еректилната функция. Продуктът е предназначен за трайно овладяване на сексуални дисфункции и няма моментен ефект. Обикновено са необходими 4 седмици за постигане на оптимален резултат. Приемът не крие опасност за здравето.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.