проблеми с ерекцията

Проблеми с ерекцията – какво трябва да знаете за тях?

5
(1)

Проблеми с ерекцията – познати на почти всеки трети мъж над 50 годишна възраст. Никой представител на силния пол не обича да говори за еректилната дисфункция. Експерти дори твърдят, че броят на засегнатите е много по-висок, а темата все още е табу, което всъщност не води до нищо добро. Срамът кара много мъже да избягват посещението при лекаря и резултатът е задълбочаване на състоянието.

Проблеми с ерекцията и често срещаните причини за това

Ерекцията се получава при повишено кръвоснабдяване на пениса. Кръвта се изпомпва под високо налягане през разширените артерии в еректилната тъкан, като вените са компресирани. А, резултатът от всичко това е, че пенисът става по-твърд. Този процес е възможен само чрез сложното взаимодействие на нерви, хормони и кръвоносни съдове.

Проблемите с потентността могат да бъдат провокирани от много фактори. Обикновено, най-често това са физически и психологически причини.

Banner

Психологическите причини като депресия, стрес, тревожни разстройства и напрегнати събития е вероятно да предизвикат еректилна дисфункция дори и при по-млади мъже. Независимо от това, те трябва винаги да се вземат предвид.

Друга причина за проблем с ерекцията е дефицитът на тестостерон. Естествено, намаляващото ниво на тестостерон може да причини проблеми с ерекцията и с напредване на възрастта. Понякога, еректилната дисфункция е в резултат и от прием на лекарства, наранявания или операции.

Смущенията при ерекцията, също могат да са причинени и от начина на живот. Част от причините за това са тютюнопушене, затлъстяване, алкохол и липса на движение. Всичко това може да увреди кръвоносните съдове. Еректилната дисфункция понякога подсказва и предстоящ инфаркт или инсулт, и може да бъде проследена до предишни заболявания, засягащи централната нервна система като Алцхаймер, Паркинсон и множествена склероза. Също така, високото кръвно налягане и омазненият черен дроб, както и нарушенията на липидния метаболизъм насърчават проблеми с кръвообращението, следователно – проблеми с ерекцията.

Проблеми с ерекцията и тяхната симптоматика

Еректилната дисфункция възниква, когато мъжът не може да получи ерекция или да я поддържа достатъчно по време на полов акт, а също, и когато проблемът възниква при определени ситуации и продължава с месеци.

Диагностициране на проблеми с ерекцията

Понякога, еректилната дисфункция може да е индикатор за сериозно заболяване. Ако проблемите ви продължават повече от няколко месеца, препоръчваме да се консултирате с вашия личен лекар или уролог. На първо място, разговорът с него ще изясни какви могат да бъдат основните причини за проблемите с ерекцията. След това, трябва да се направи щателен преглед, за да се изясни основната причина за еректилната дисфункция.

Как сами може да си помогнете при проблеми с ерекцията?

На първо място поставяме спорта. Здравословният начин на живот, съчетан с балансирана диета и редовни упражнения е от съществено значение за функциониране на потентността. Спортовете за сила и издръжливост укрепват мускулите и тъканите, и така това води до освобождаване на повече тестостерон, което само би помогнало.

Тренировки на тазовото дъно също биха били от полза за поддържане на потентността. Мускулите, разположени там са функционално свързани с еректилната тъкан в тениса – така, че тренирайки мускулите там, вие ще насърчите ерекцията си.

Храната също се бори срещу проблемите с ерекцията. Засегнатите трябва да ядат по-малко захари и месо. Вместо това, нека наблегнат на синьо-червените зеленчуци, горските плодове и подобни, които насърчават по-доброто кръвообращение, за да подобрят ерекцията си.

Помощ от природата срещу проблеми с ерекцията и не само

За мъжете, които имат проблеми с ерекцията, специалистите по мъжко здраве у нас препоръчват Камагра / Kamagra®. Това е напълно естествен и тестван продукт, който е създаден след редица изследвания изцяло в помощ на хората, изпитващи различни смущения в сексуален аспект. Благодарение на мощната си формула с Женшен 100 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Трибулус терестрис 250 mg, продуктът се бори успешно с еректилната дисфункция, преждевременната еякулация, нарушената сексуална способност, както и ниското либидо. Продуктът е подходящ както за мъже, така и за жени.

Редовният прием по капсула до 3 пъти дневно, след хранене, ще окаже благотворно въздействие върху вас. Без противопоказания – може да го откриете в аптечната мрежа или в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.