понижено либидо след раждане

Понижено либидо след раждане – има обяснение!

5
(1)

Жената преминава през различни състояния в периода след раждане, като едно от тях е свързано с понижено либидо. За много жени проучванията показват, че сексуалната функция намалява по време на бременността и не се възвръща в изходното си ниво след раждането. Доказано е, че 83% от дамите не изпитват удоволствие от половия акт, два до три месеца след раждането. А за 38% това важи за шест месеца след периода. За всичко това си има обяснение, затова продължете да четете статията и вижте какви са причините за спада на либидото.

Фактори допринасящи за понижено либидо след раждане

Ниското либидо в следродилния период може да се дължи на няколко основни фактора, които са разделени в три направления. Такива са физически последици като травма по време на раждане, емоционални състояния и физиологични промени в тялото на жената.

Физиологични промени

По време на бременността женските хормони достигат много високи стойности. В периода след раждането се наблюдава спад в нивата на основния женски полов хормон – естроген и повишаване на пролактина. Недостигът на естроген, освен че може да понижи либидото, може и да е причина за вагинална сухота, което прави половият акт неприятен и болезнен.

Banner

Пролактинът е хормон, отговорен за производството на кърма. Той от своя страна потиска овулацията и в комбинация със спада на нивата на естроген води до липсата на сексуален апетит при дамите.

Физически последици след раждането

Раждането на всяка жена протича по различен начин, понякога и с усложнения. Затова и физическите последици могат да се окажат причина за понижено либидо. Такива най-често са:

  • Раждане със секцио
  • Поява на хемороиди
  • Епизиотомия – планиран разрез за улесняване на родовият процес

Емоционалното състояние на жената е от значение

Отново заради промяната на хормоналните нива в послеродовия период, емоционалното състояние на жената е непостоянно и крехко. Това може да се окаже сериозно, особено за скоро родилите, които страдат от следродилна депресия. Психичният дискомфорт може да варира от лек до тежък и да започне в различно време след раждането. Освен това жената може да се чувства непривлекателна, да не се харесва в „кожата си“ и да е изключително изтощена от непрестанните грижи за новороденото. Това със сигурност води до нулево сексуално желание.

За ефективно справяне с пониженото либидо след раждане, специалистите препоръчват природен продукт

Камагра / Kamagra® е изцяло натурален продукт, с доказано действие върху сексуалната способност и повишаване на либидото. Иновативната комбинация от съставки – Трибулус терестрис, L-аргинин, Мака и Женшен се допълват помежду си и осигуряват по-мощен ефект на продукта. Приемът му допринася за по-голямо сексуално удоволствие, премахване на умората и физическото изтощение. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти, и е подходящ за продължителна употреба, заради високия си профил на безопасност. Приема се по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене.

Можете да го закупите от аптеките в страната, без рецепта или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.