полов акт значение

Полов акт – от значение за когнитивното здраве

5
(2)

Ново проучване установява, че осъществяването на полов акт в напреднала възраст може да бъде от значение за подобряване на когнитивната функция. Изследването е публикувано в „The Journal for Sex Research“ през юли 2023 г. и е сред първите експерименти, които изследват как сексуалният живот на по-възрастните американци е свързан с когнитивното здраве.

„Откриваме, че за по-възрастните хора или тези между 75 и 90 години, правенето на регулярен секс, веднъж седмично или повече, е свързано с по-добра когнитивна функция пет години по-късно в сравнение с възрастните, които не са имали полови контакти“ споделя д-р Шанън Шен от изследователския екип. Но такава зависимост не се наблюдава при по-младите хора на възраст между 62 и 74 години. В тази възрастова група качеството на сексуалните контакти е от значение. Както физическото, така и емоционалното удовлетворение се свързват с по-добра когнитивна функция пет години по-късно.

Ползите от честия секс в по-късна възраст са различни за мъжете и жените

За да се определи връзката между секса и здравето на мозъка, проучването анализира когнитивните оценки и отговорите на анкета от 1683 възрастни. За целите на изследването сексът се определя като всяка „взаимно доброволна дейност с друго лице, която включва сексуален контакт, независимо дали има полов акт или оргазъм“. Проучването анализира само партньорския секс, а не мастурбацията.

Banner

Изследването установява, че мъжете, които са правили секс веднъж седмично или повече, са имали по-малък риск да изпитат когнитивно увреждане пет години по-късно, отколкото мъжете, които не са имали полови контакти през последната година. Честотата на половия акт обаче не е свързана с когнитивния статус сред жените.

Полов акт – какво значение има за когнитивното здраве?

Според Линда Уейт, професор по социология в Чикагския университет, която също е изследвала влиянието на секса върху когнитивното здраве в по-напреднала възраст, сексът има няколко физически предимства с напредване на възрастта. Това включва увеличаване на притока на кръв към мозъка и освобождаване на хормони и ендорфини от оргазъм. Но тя добавя, че социалните елементи, свързани с интимния контакт безспорно са ключови за когнитивното здраве.

Природен продукт за по-добър интимен живот на всяка възраст

Камагра / Kamagra® е ценно средство от природата за подобряване на сексуалния живот. Формулата, която съдържа Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg влияе благоприятно върху качеството на половите контакти както при мъже, така и при жени. Продуктът е природно решение при еректилна дисфункция (импотентност), нарушена сексуална способност и либидо, преждевременна еякулация. Оказва положителен ефект върху половата, физическата и психическата мощ. Усилва чувствеността на сетивата.

Ефектът се натрупва с времето. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. За разлика от синтетичните лекарства употреба на този продукт не води до нежелани ефекти. Поносимостта е добра дори при продължителен прием.

Наличности има в аптеките и в онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.