нарушено либидо

Нарушено либидо – една неподозирана причина

5
(1)

Чревната дисбиоза може да е причина за нарушено либидо и при двата пола.

Промяната в разнообразието и състава на чревния микробиом е рисков фактор за еректилна дисфункция (импотентност) при мъжете. А също така и за хипоактивно нарушение на сексуалното желание (липса на либидо) при жените.

Предупреждението е отправено от д-р Патрисия Верду Лопес, алерголог и експерт по въпросите, свързани с дисбиоза и хранителна непоносимост.

Banner

Нарушено либидо и състояние на чревния микробиом – повече по въпроса

По думите на д-р Верду връзката между чревната дисбиоза и нарушеното либидо е двупосочна. От една страна, дисбиозата може да повлияе негативно на сексуалното желание. От друга страна, е възможно проблемите с либидото да се отразят сериозно върху чревната микробиота.

И едно важно уточнение. Промяната на бактериалното съдържание в микробиома и настъпването на дисбиоза е по-вероятно да се случи в две ситуации. При не толкова здрав и устойчив микробиом и при наличие на неблагоприятни фактори като хранителна непоносимост.

И още нещо, на което обръща внимание д-р Верду – нарушеният баланс във влагалищния микробиом води до редица неблагоприятни последици за женското здраве. Като се започне от психосоциални затруднения, мине се през повишен риск от полово предавани инфекции и се стигне до репродуктивни и акушерски проблеми.

Микробиологичните и генетични изследвания на фекални проби са методите за поставяне на диагноза „дисбиоза“

„Напоследък все повече се налагат изследванията на фекалната метагеномика (анализ на микробните геноми в човешките изпражнения). При тях диагностичната прецизност е изключително висока“, уточнява д-р Верду.

Специалистката посочва, че симптомите, които могат да подсказват за чревна дисбиоза, варират от храносмилателни (диария/запек, газове) до психически (повишена тревожност). „Всичко това неминуемо се отразява на самоувереността, което пък убива либидото“, посочва д-р Верду.

Като начин за подобряване на чревната микробиота, а оттам и на либидото, експертката посочва промяната в хранителните навици и храненето (прием на повече пробиотични храни).

Тук отваряме една скоба. При нужда от допълнителен прием на пробиотици за балансиране на чревната флора насреща е Имунобор Биотик / Imunobor® Biotic.

При нарушено либидо от полза е и приемът на специално създаден за целта природен продукт

Камагра / Kamagra® e 100% природен продукт за мъже и жени, вдъхновен от природата. Той възвръща нормалното сексуално желание. Поддържа половата, психическата и физическата мощ. Възобновява интереса към секса и усилва чувствеността на сетивата, което е предпоставка за разтърсващ оргазъм.

Активните съставки са едни от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените.

Всяка капсула осигурява стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg.

Съставките имат допълващо действие за по-мощен ефект.

Нежелани ефекти отсъстват. Продуктът е безопасен дори при продължителна употреба.

Търсете в аптеките или поръчайте от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).