мъжката импотентност

Мъжката импотентност и вината на гените

5
(1)

Учени твърдят, че са открили първите доказателства за това, че мъжката импотентност (еректилна дисфункция) би могла да има генетична основа. Резултатите от проведеното от тях проучване са публикувани в сп. Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Повече за връзката между мъжката импотентност и гените според изследването

В своето проучване учените анализират данни на стотици хиляди мъже. В хода на анализа установяват генетични вариации в специфичен участък от човешкия геном в близост до гена SIM1. Въпросните генетични вариации са свързани в голяма степен с по-висок риск от импотентност при мъжете.

„Идентифицирането на вариациите в гените близо до гена SIM1 и посочването им като рисков фактор за еректилна дисфункция е важно. Резултатите са предварителни, но могат да осигурят дълго търсено доказателство, че най-често срещаният сексуален проблем сред мъжете има генетичен компонент“. Това коментира главният автор на изследването д-р Ерик Йоргенсън. Той работи в изследователския отдел на американската организацията с нестопанска цел Kaiser Permanente в Северна Калифорния.

Banner

„Идентифицирането на първия генетичен рисков фактор за еректилна дисфункция е наистина вълнуващо откритие за нас. Това открива нов хоризонт за разработване на нови генетично базирани терапии“, посочва д-р Йоргенсън в изявление до медиите.

Тук отваряме една скоба, за да поясним, че…

Причините за възникване на еректилната дисфункция са повече от една, в т.ч. неврологични, хормонални и съдови фактори. Съществуват лечения, насочени към тези фактори, но много мъже не реагират на тях.

Смята се, че в приблизително 1/3 от случаите генетиката играе решаваща роля за появата на импотентност.

Изследването е първото по рода си, което открива връзка между вариациите в гените близо до гена SIM1 и импотентността.

„Резултатите от изследването могат да ни помогнат да идентифицираме и други генетични варианти, които предизвикват появата на еректилна дисфункция. И още – да ни накарат да разберем по-добре точните механизми за възникване на генни мутации“. Думите са на д-р Хънтър Уеселс, който е съавтор на изследването и завеждащ Катедрата по урология в университета на Вашингтон.

Когато причината за мъжката импотентност не е в гените, а в неврологични, хормонални и съдови фактори насреща е…

Камагра / Kamagra® – 100% природен продукт без странични ефект, който влияе благотворно върху сексуалната способност при мъже и жени. Способността на продукта да оказва положителен ефект на качеството на ерекцията и либидото се дължи на рационалната комбинация от:

Всяка една от съставките има отношение към сексуалните дисфункции при мъжете и жените. В комбинация с останалите три допълва и усилва ефекта си.

Продуктът не дава моментен ефект, а дългосрочно решение на проблема. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. Може да бъде закупен от аптеките в страната или от онлайн магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.