либидо

Загуба на либидо – причини и съвети за увеличаването му

5
(1)

За пълноценно либидо, човешкото тяло изисква наличие на много и различни фактори. И не само медицинските и технически-функционалните елементи трябва да са в синхрон. Чувството на удоволствие, известно като “либидо” също играе много важна роля.

Загуба на либидо

Често се случва, хората да са напълно здрави и да имат оплаквания относно сексуалността си. Възможните причини за това може да са различни, като често това е свързано с хормонални колебания, но и не само.

Загуба на сексуално желание при жените обикновено се забелязва най-често в първата фаза след раждането. Също, при женската менопауза е възможна подобна поява. Но загубата на желанието за любовни ласки може да възникне внезапно и на почти всяка възраст – както при жените, така и при мъжете. Успокояващото е, че има начини, в повечето случаи, да увеличите сексуалното си желание отново.

Banner

Причини за загуба на сексуално желание

Може да има както физически, така и психологически причини за загубата на либидо. В по-голяма част от случаите, причините са временни, но имайки предвид напрежението, което то оказва върху връзката, е добре да се направи нещо по-рано. Ето защо е важно да се идентифицират причините във всеки отделен случай.

Причините при нежелание за секс често са и комплексни. В допълнение към нормалния процес на стареене, те могат да включват проблеми в работата или стрес у дома. Други възможни причини са бъбречна недостатъчност, множествена склероза и неврологични заболявания, прием на медикаменти, затлъстяване, чернодробна цироза, диабет, дефицит на желязо и др.

Хроничната умора също не трябва да се пренебрегва като причина. Много хора страдащи от анемия или дефицит на желязо имат хронична умора. Желязото, което е толкова важно за нашето тяло, е отговорно за образуването на червените кръвни клетки (еритроцити) и следователно – за преноса на кислород в тялото. Желязото също влияе на метаболитните процеси, необходими за производството на енергия.

Ако приемате медикаменти, нарушаващи хормоналния баланс в тялото, то те могат да бъдат отговорни за по-ниското либидо. Когато говорите с вашия лекар относно сексуалното си желание, то трябва да казвате истината, относно лекарствата, които приемате, за да разберете източника на проблема.

Има и много психологически причини, които могат да доведат до загуба на сексуалност, а най-познатата ни е – депресията. Стресът и напрежението на работното място – също. В такива случаи е важно да се прекъсне порочния кръг и да дадете на тялото си спокойствието, от което се нуждае.

Физически причини като сърдечносъдови заболявания или неврологични разстройства могат да доведат до загуба на либидо. Нарушена функция на щитовидната жлеза – също. Често пациентите с диабет често съобщават, че при тях липсва сексуално желание.

Опасното при загубата на желание за любов е, че обикновено то много се подценява. С убеждението, че това явление е временно, хората избягват посещението при лекар. Знайте, че не е гарантирано, че загубата на либидо ще изчезне сама. Веднага щом желанието за любовни ласки във връзката изчезне, съветваме ви да откриете причините, за да не изгасне искрата помежду ви.

Как да повишите либидото си?

Независимо от консултацията с лекар, вие също може да си помогнете за повишаване на сексуалността си, а понякога това е много просто – достатъчни са малки неща. Разходете се на слънце или пък изпийте чаша горещо кафе в любимото кафене. Изкуството да се научите да се радвате на малките неща често действа чудотворно на тялото ви.

Храната – тя също може да окаже положителен ефект върху желанието за любов. Особено препоръчителни са плодовете, съдържащи витамини B6, C и E. Нека не забравяме спанака, рибата и яйцата, които също могат да засилят вашия любовен апетит. Ядките пък повишават желанието за интимност, но и плодовитостта на мъжа.

За да допринесете самостоятелно за подобряване на интимния си живот – доверете се на Камагра / Kamagra®. Ефективен продукт, който подобрява либидото и при двата пола. В него се съдържат висококачествени и стандартизирани екстракти от Мака, Женшен, аминокиселината L-аргинин и Трибулус терестрис. Редовният прием ще подобри половите способности и ще забравите за проблемите в леглото. Продуктът може да откриете в аптечната мрежа или онлайн в сайта на електронен магазин Момо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.