либидо диета

Кето диета срещу ниско либидо – да или не?

5
(1)

Има данни, че спазването на кето диета, освен за отслабване, може да помогне и за повишаване на тестостерона – основен двигател на мъжкото и женското либидо. Кето диетата е хранителен режим с много ниско съдържание на въглехидрати, умерен прием на протеин и голямо количество мазнини. В краткосрочен план се свързва със значителна загуба на излишни килограми. Но безопасността на диетата в дългосрочен план все още не е научно потвърдена. Изследвания от последните години откриват положителна връзка между кето диетата и сексуалната функция, особено при пациенти с диабет тип 2. В следващите редове споделяме какво показват научните данни до момента за кето режима и сексуалния апетит.

Кето диета – как влияе върху ниското либидо?

Според изследвания (макар и ограничени към момента) кетогенната диета може да се отрази благоприятно върху сексуалната функция. Либидото до голяма степен зависи от нивата на тестостерон в организма. При спад на мъжките полови хормони е напълно възможно да последва и загуба на сексуално желание. Предполагаемите ползи от придържането към кето диета за регулирането на тестостерона дават основание на учените да смятат, че хранителният режим може да повлияе и ниското либидо.

Изследване от 2018 г. разглежда ползите от кетогенното хранене при хора с хронични заболявания. Резултатите от проучването, проведено сред жени със затлъстяване, показват, че спазването на нискокалорична кето диета в продължение на 4 месеца подобрява сексуалната функция. Участничките споделят още, че са свалили килограми, апетитът им се е понижил и са се наспивали по-добре.

Banner

Друго проучване от 2021 г., отново проведено сред хора с хронични заболявания, показва сходни резултати. При участниците със затлъстяване и диабет тип 2 спазването на кето диета е довело до понижаване на апетита, повишаване на физическата активност и подобряване на интимния живот.

Общото между двете изследвания е, че резултатите асоциират кето диетата с възвръщане на либидото и подобряване на сексуалната функция. Но и в двата случая е възможно тези ползи за представянето в леглото да се дължат на цялостното подобряване на качеството на живот (отслабване, повече движение и сън). Също така към момента няма убедителни данни, които да гарантират безопасността на кето диетата в дългосрочен план.

Повишава ли тестостерона кето диетата?

Някои привърженици на кето диетата смятат, че режимът може да повиши нивата на тестостерон. Проведено е проучване през 2014 г., в което участниците са разделени на две групи според храненето. Едните се придържат към кето диета, а другите към стандартната западна диета. В края на експеримента, продължил 11 седмици, тези, които са спазвали кетогенния хранителен режим, са имали по-високи нива на тестостерон в сравнение с другата група. Но към момента изследванията по темата кето диета и тестостерон са оскъдни, а резултатите им противоречиви.

Доказан природен подход за повишаване на либидото при мъже и жени

Специалистите препоръчват при липса на сексуално желание да се доверите на Камагра / Kamagra®. Това натурално средство е разработено специално за овладяване на смущенията в леглото и при двата пола. Изцяло природният продукт спомага за преодоляване на психическото и физическото изтощение, които често нарушават сексуалната способност и помрачават удоволствието при интимен контакт. При редовен прием повишава либидото и при двата пола, подобрява еректилната функция и овладява преждевременната еякулация. Мощният ефект се дължи на рационалната комбинация от стандартизирани природни екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис и L-аргинин. Активните съставки работят в абсолютна синергия за осигуряване на задоволителен сексуален живот без рискове за здравето. Продуктът е предназначен за овладяване на проблемите в леглото в дългосрочен план и няма моментално действие. Може да бъде закупен от най-близката аптека или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.