хипогонадизъм при мъжете

Хипогонадизъм при мъжете с диабет – обещаващо ново лечение

5
(1)

По всичко изглежда, че заместителна терапия с тестостерон е ефективна срещу хипогонадизъм при мъжете с диабет тип 2. Ползите от нея обаче не се изчерпват дотук. Въпросната терапия увеличава либидото, подобрява вербалната памет и качеството на живот.

Това става ясно от проучване, представено по време на годишната конференция на Американското дружество по ендокринология – ENDO 2022. Резултатите са публикувани в Journal of the Endocrine Society.

„Това е първото рандомизирано контролирано проучване, което недвусмислено показва ефективността от тестостероновата заместителна терапия“. Коментарът е на водещите автори на изследването Прити Мохан Рао и проф. Хъг Джонс. Те са консултанти по диабет и ендокринология:

Banner
  • в болницата „Барнсли“
  • към университет „Шефилд“

И болницата, и университета се намират в Южен Йоркшир, Англия.

„Резултатите са обнадеждаващи за мъжете с диабет и хипогонадизъм, които често имат лошо качество на живот“, категорична е Рао.

Хипогонадизъм при мъжете и тестостеронова терапия

Рао и колегите ѝ провеждат рандомизирано, двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване сред 65 мъже (средна възраст 59 години). Общото между участниците е, че са с:

  • лошо контролиран диабет
  • хипогонадизъм (състояние, при което в организма на мъжа не се образува достатъчно количество мъжки полов хормон тестостерон)

На всеки 12 седмици на доброволците е прилаган интрамускулно тестостерон ундеканоат.

Във фаза 1 на проучването общият резултат на симптомите на стареене при мъжете (инструмент за оценка качеството на живот) се подобрява. При участниците, на които е прилаган тестостерон ундеканоат, симптомите отслабват. За сравнение служат пациенти на плацебо.

Във фаза 2 общия резултат на симптомите на стареене на мъжете (в т.ч. физическите, психическите и сексуалните фактори) показват значително подобрение

Сексуалното и емоционалното благополучие се повишават. Установени са и статистически значими промени във вербалната памет (ранен показател за деменция).

„Резултатите са от полза за специалистите, лекуващи пациенти с диабет и хипогонадизъм. Опитът ни досега показва, че заместителната терапия с тестостерон е безопасна, когато се контролира прецизно“, подчертава Рао.

Работеща природна алтернатива на тестостероновата заместителна терапия, когато става въпрос за хипогонадизъм при мъжете с диабет, е…

Това е нехормонален продукт, който компенсира тестостероновия дефицит в организма. Иновативната формула съчетава в едно 4 от най-важните естествени вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg (благодарение на андрогенния си ефект повишава нивото на тестостерон с цели 33%!)
  • L-аргинин 150 mg
  • Мака 100 mg
  • Женшен 100 mg

Продуктът оказва благоприятен ефект върху сексуалната способност. Подобрява качеството на ерекцията и либидото. Има положително действие при преждевременна еякулация. Действа добре при нарушена репродуктивна способност. Поддържа половата, физическата и психическата мощ.

Ефектът не настъпва веднага. Обикновено са нужни 4 седмици за получаване на пълен резултат.

Продуктът е наличен в аптеките и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.