жен-шена

В какво се крие лечебната сила на жен-шена?

0
(0)

Жен-шенът е многогодишно тревисто растение, което е използвано от традиционната медицина още преди повече от 5000 години. Съществуват наколко вида жен-шен, които принадежат към едно семейство като най-популярни са азиатския (корейския) и американския. Широко употребяван в традиционната медицина е корена от растението, който се използва за производството на хранителни добавки.

Лечебните свойства на жен-шена са известни още от древността. Той съдържа различни ценни вещества като сапонини, смоли, танини, алкалоиди, терпени, ферменти, захари, витамин С, В1 и В2. Освен това съдържа и големи количества макро- и микроелементи. Основната биологично активна съставка в жен-шена са глокозидите.

Според различни изследвания приемът на женшен регулира нивото на кръвната захар, подобрява концентрацията и подсилва съпротивителните сили на организма, стимулира производството на гликоген. Съдържащата се в корена на растението панаксова киселина регулира обмяната на веществата и дейността на жлезите с вътрешна секреция.

Banner

Наред с изброените ефекти жен-шенът има и редица други приложения. Учените са на мнение, че екстрактите от растението оказват благоприятен ефект при сексуални смущения от съдов и психогенен произход при мъжете, поради което жен-шенът е наричан “мъжки корен”. Този негов ефект се използва за подобрение на еректилната функция при мъжкия пол. Поради тази причина е създаден и природния продукт Камагра, който освен екстракт от женшен съдържа L – аргинин, йохимбе и трибулус терестрис, които са едни от най-мощните природни продукти, имащи отношение към сексуалната дисфункция при мъжете.

Приемът му има положителен ефект при овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията, повишаване на сексуалната способност и либидото, подобряване на физическата и психическата мощ, увеличаване броя и подвижността на сперматозоидите. Продуктът е с доказано висок профил на ефективност и безопасност. Дори и при продължителен прием не са регистрирани странични ефекти.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).