Тестостерон – високи нива с подходящи храни

Тестостерон – високи нива с подходящи храни

0
(0)

Какво представлява тестостеронът?

Tестостеронът е мъжи полов хормон, който играе ключова роля в поддържането на сексуалността, общия тонус и добро самочувствие на представителите на силния пол. За разлика от витамините, тестостеронът не може да бъде набавен чрез храната, но за сметка на това някои храни от ежедневното меню увеличават производството му в тялото на мъжете.

Кои храни повишават нивата на тестостерон?

Стриди

Те са богати на минерала цинк. За него е известно, че оказва стимулиращ ефект не само върху производството на тестостерон, но и на сперматозоиди. Освен това цинкът подпомага функцията на имунната система и подобрява мозъчната дейност. Цинк може да откриете и в храни като сирене, пуешко месо, кафяв ориз, фасул, ядки, пълнозърнести храни, лук, бирена мая и др.

Авокадо

Авокадото е източник на витамин В6, за който е известно, че повишава производството на тестостерон.

Banner

Риба

Риба тон, сьомга, херинга, скумрия, сардини са богати източници на омега – 3 мастни киселини, които участват в производството на тестостерон. Сьомгата и сардините съдържат високо количество витамин В5, В6 и В12, които помагат за поддържане на репродуктивната система. Омега-3 мастни киселини може да откриете и в храни като тиква, соя, орехи, ленено семе.

Чесън

Чесънът, който повечето хора отбягват заради неприятния мирис също е една от храните, които стимулират производството на тестостерон, благодарение на съдържащата се в него сяра. Именно на нея се дължи и характерния аромат на този зеленчук. Сяра се съдържа и в бадемите, жълтъците, зелето, лешниците, орехите, броколите, лука, житните кълнове.

Аспержи

Те са богат източник на витамин Е, който е доказан стимулатор на производството на тестостерон. Витамин Е се съдържа и в храни като зелен боб, грах, моркови, патладжани и др.

Банани

Този плод съдържа рибофлавин и калий, които подпомагат поддържането на високи тестостеронови нива.

За повишаване на ефекта от тези храни специалистите препоръчват употребата на природния продукт Камагра. Той включва в състава си екстракт от билката трибулус терестрис, за която е доказано, че повишава нивата на тестостерон с 33%. Съдържа още 3 съставки – L – аргинин, йохимбе и жен-шен, които взаимно допълват и засилват своите ефекти и по този начин помагат за поддържане на мъжката сексуалност и отлично общо здравословно състояние.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.