Сексуалното здраве

Сексуалното здраве на мъжете е постижимо, стига те да се стремят към него

0
(0)

Много мъже се опасяват, че напредването на възрастта им ще настъпи редом с необратими сексуални промени, и че дисфункциите в сексуалния им живот са необратими и невъзможни за предотвратяване. Считат, че или ще трябва да преустановят любовния си живот, или да разчитат на стимулиращи сексуалните способности лекарства. Но модерните методи в медицината сочат, че някои полезни особености в начина на живот могат да направят опасенията ненужни и да елиминират сексуалните проблеми преди да са се проявили с целия си тежък ефект.

Активният живот без залежаване, рядка употреба на алкохол и цигари, сериозно подпомага поддържането на добро сексуално здраве при мъжете.

След продължило няколко години изследване, проведено с над 30 000 мъже над 50 години, събраните данни за здравословното им и емоционално състояние сочат, че няколко аспекта на сексуалното им здраве – либидо, възможност за поддържане на ерекция и достигане до еякулация – се влошават отчетливо с всяко десетилетие във втората половина на живота. 12% от мъжете под 49 години показвали сериозни сексуални дисфункции. Респективно, при мъжете над 59 години процентът бил много по-висок – 40%.

Освен напредващата възраст, други фактори, които били отчетени като сериозно засягащи здравето, са наличните здравословни проблеми (най-вече сърдечни и съдови), затлъстяване, висок холестерол и др.. Дори сред мъжете, които нямали посочените предразполагащи състояния обаче, голям процент показвали наличие на сексуален проблем, дължащ се на редовно пушене, пиене или залежаване.

Banner

Цигарите, алкохолът, наднорменото тегло и заседналият живот се сочат за сериозен рисков фактор за развитие на сексуални дисфункции и дори импотентност. Мъжете обаче имат възможност да намалят риска от поява на тези състояния. Промените, идващи от напредването на възрастта, са извън мъжкия контрол, но навиците и особеностите в начина на живот не са. Промените към активен и здравословен живот могат да cе окажат благоприятни не само за физическото и емоционално здраве, но и за сексуалното. Те са въпрос на личен избор и стремеж към пълноценност независимо от възрастта.

За постигане на максимален ефект от подобни мерки удачен би бил приемът на природни продукти, съдържащи естествени стимулатори на либидото и сексуалната издържливост. Четири от най-мощните известни съединения с такъв ефект са комбинирани в състава на Камагра. Йохимбе, жен-шен, аргинин и трибулус терестрис допълвайки действието си, осигуряват оптимален ефект. С този продукт, без риск от усложнения и странични ефекти, мъжкото сексуално здраве може да се поддържа независимо от компрометиращото влияние на възрастта и годините.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.