нисък тестостерон причина

Необичайна причина за нисък тестостерон при зрели мъже

0
(0)

Нисък тестостерон – това винаги е била основната причина за сексуални дисфункции при мъжете над 50-годишна възраст. Едно изследване обаче, преобръща представите и ни кара да разгледаме проблема под друг ъгъл, а именно сексуалните смущения при зрелите мъже като виновници за намаляване нивата на тестостерона.

Сексуални смущения като изненадваща причина за нисък тестостерон при зрели мъже

Учени от университета в Сидни, Австралия, изследвали близо 1 500 мъже над 50-годишна възраст. Изследователите събрали данни за тяхната сексуална активност и интимен живот, и отчели нивата на серумния им тестостерон. Процедурата била проведена 2 пъти във времеви период от 2 години. Данните от проучването дали насока за преосмисляне на връзката между ниския тестостерон и сексуалните проблеми при зрелите мъже.

Резултати от проведеното научно изследване

Австралийските учени отчели ясна зависимост между сексуалната активност и нивата на мъжкия полов хормон тестостерон. Мъжете, които в периода между двете изследвания запазили сексуалното си влечение и полова активност, поддържали и високи нива на тестостерон. При тях не били наблюдавани сексуални смущения, като еректилна дисфункция.

Banner

На противоположния полюс били данните на мъжете, които разредили сексуалните си контакти в периода на изследването. Макар те също да поддържали сравнително силна ерекция, при тях бил отчетен значително по-нисък тестостерон. Стойностите му били с около 10% по-ниски, отколкото 2 години по-рано, когато и сексуалните контакти на тези мъже били по-чести.

Тези данни насочили специалистите към интересно заключение. Намаляването на сексуалното влечение и разредената сексуална активност може да се разглеждат и като причина, а не само като следствие от ниските нива на тестостерон.

Препоръки за поддържане на нормални нива на тестостерон и отлична сексуална функция

Експертите съветват зрелите мъже, които се стремят към поддържане на нормални нива на тестостерон, повишаване на либидото и сексуалната активност, да:

  • поддържат редовна физическа активност
  • спазват здравословен хранителен режим – да обогатят менюто си с пресни плодове и зеленчуци, протеини, пълнозърнести и богати на фибри храни
  • преустановят вредните навици, като тютюнопушене и прекомерна употреба на алкохол
  • приемат природни продукти за нормализиране на тестостерона и подобряване на сексуалната функция

Има причина за нисък тестостерон и сексуални смущения – има и решение на проблемите!

Дълъг и удовлетворяващ полов живот – на такъв могат да се радват всички зрели мъже. За целта представителите на силния пол могат да се доверят на Камагра / Kamagra®.

Продуктът разчупва всички табута и помага на мъжете да възвърнат своята полова мощ! Природното средство няма аналог сред продуктите на пазара – предназначен е за дългосрочно и успешно справяне със сексуалните проблеми. Не предизвиква странични ефекти, защото съдържа единствено натурални съставки – Мака, Женшен, L – aргинин и Трибулус терестрис.

Само в рамките на четириседмичен прием, продуктът допринася за нормализиране нивата на тестостерон, подобряване на сексуалната способност, повишаване на либидото и преодоляване на сексуалните дисфункции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.