сексуалните контакти

Могат ли сексуалните контакти да ни направят по-умни?

0
(0)

Отговорът на този любопитен въпрос дават американски учени от Университета в Мериленд. Според тях удовлетворяващите интимни преживявания с половинката допринасят за увеличаването на растежа на клетките на мозъка.

Според психолозите сексуалният контакт увеличава количеството на невроните в мозъчната област, отговаряща за запаметяването на информацията в дългосрочен план. Освен този положителен ефект от секса, учените откриват и още много други негови предимства – той оказва протективно действие като понижава естественото влошаване на паметта и мозъчните дейности с течение на годините.

Освен това интимните преживявания активно спомагат да се възстановят старите, както и да се сформират нови нервни клетки. Известно е, че нервното напрежение е един от най-силно потискащите мозъчното здраве фактори. Сексуалните взаимоотношения обаче спомагат за подобряването му.

Banner

Други от многобройните предимства на сексуалните контакти са, че те:

  • помагат за по-бързото възстановяване след боледуване от настинка и грип;
  • повишават успеха на диетите тъй като според учените по време на тридест минутното интимно преживяване се изгарят голямо количество калории (около 200);
  • повишават съпротивителните сили на организма
  • според някои твърдения удължават продължителността на живота на мъжете
  • нормализират хормоналния дисбаланс в организма
  • понижават силата на болката – сексуалните взаимоотношения повишават отделянето на ендорфин в организма, който притежава болкоуспокояващо действие
  • намаляват с една трета опасността от карцином на простатната жлеза
  • помагат за справяне с депресивните състояния
  • действат като естествено и безопасно средство за подобряване на качеството и продължителността на нощния сън
  • подбряват здравето на сърцето – според статистически данни представителите на силния пол, които осъществяват полов акт поне два пъти, всяка седмица, намаляват опасността от развитие на болести от сърдечносъдов характер.

След всички изброени предимства, и сами разбирате колко важни са редовните сексуални контакти за поддържане на доброто здраве, както и на мозъчната дейност. А за да бъдат те истински задоволителни и за двамата партньори, основна роля играе доброто представяне на мъжа в тези моменти. Специално създаденият от фирма Борола природен, безопасен стимулатор на мъжките сексуални способности и потентност – Камагра, помага на силната половинка да се представи точно в тази ситуация по възможно най-добрия начин!

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.