защо либидото спада с годините

Mъжка сексуалност – защо либидото спада с годините?

0
(0)

Сексуалната функция (сексуалност) при мъжа е силно зависима от възрастта и моментното му физическо и емоционално състояние. Характерните особености за всеки отделен етап от живота на мъжа са причина мъжката сексуалност да бъде разглеждана в отделни стадии (фази).

Отделните фази на мъжката сексуалност

Още с раждането започва развитието на мъжката полова система, която ще стои в основата на сексуалните функции на мъжа през целия му живот. В периода до пубертета значително нарастват нивата на мъжкия полов хормон тестостерон. Пикът се достига около 17-18-годишна възраст. Под прякото въздействие на тестостерона протичат следните промени:

  • сгъстяване на окосмяването
  • нарастване размерите на половите органи
  • начало на сперматогенезата
  • засилване на либидото (сексуалното влечение)
  • поява на ерекция и достигане до еякулация при възбуда

В периода от пубертета до 30-годишна възраст е налице абсолютният пик на мъжката сексуалност и потентност. Нивата на тестостерон се запазват високи, въпреки че след 18-тата година спадат с около 1% годишно.

Banner

След 40-годишна възраст много мъже усещат промени в либидото и сексуалните си функции. Това е периодът, когато започват да се появяват първите “пробойни” в мъжката сексуалност. Те са свързани с:

  • удължаване на времето, необходимо за кръвонапълване на половия орган като често се получава само слаба ерекция
  • преждевременна еякулация
  • значително удължаване на времето до нова ерекция след еякулация
  • намаляване на сексуалното влечение

С годините много мъже започват да усещат последствията от отслабващата си сексуалност. Най-често срещаните сексуални проблеми са еректилна дисфункция, преждевременна еякулация и ниско либидо. За справяне с тях е необходимо както поддържане нивата на тестостерона, така и подобряване физическия тонус и емоционалното състояние на мъжа.

Комплексно природно решение за гарантирано поддържане на мъжката сексуалност през годините

За комплексно постигане на всички тези цели много мъже у нас разчитат на приема на природния продукт Камагра / Kamagra®. Няколкомесечен прием на Помага за компенсиране последствията от ниския тестостерон и ниското либидо. Освен това благоприятства възстановяването и поддържането на мъжките сексуални функции с напредването на възрастта.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.