депресията

Как депресията повлиява сексуалния живот и как да й се противопоставите

0
(0)

От всички медицински състояния, които могат да повлияят негативно на сексуалните способности, депресията е сред основните виновници. Тя оставя страдащите с усещането, че в живота няма нищо радостно, в това число и сексуалните изживявания.

Над 60 % от депресираните хора споделят и за проблеми, засягащи интимния им живот. Такива именно проблеми често служат и като симптом за диагностициране на депресия у някои пациенти, според лекарите.Понякога проблемът е в самото депресивно състояние, друг път причината за еректилни проблеми у мъжете с депресия се крие в приеманите антидепресанти. Депресията и сексуалните дисфункции са заболявания, които силно си влияят и много често вървят ръка за ръка.

Депресията се причинява от химичен дисбаланс, протичащ в мозъка. В същото време мозъкът е основният орган, контролиращ сексуалните влечения и възбудимостта, както и достъпа на кръв до гениталиите, посредством хормонални реакции. Може да се каже, че сексът започва в мозъка, така че не би трябвало да се счита за изненада силната взаимна връзка между нормалните мозъчни функции и нормалните сексуални дейности.

Banner

Основните сексуални проблеми, които произтичат от депресията, са пониженото сексуално влечение, еректилни проблеми и невъзможност за изпитване на наслада от сексуалната дейност.

Един от най-успешните методи за лечение на депресията е терапията с антидепресанти. За нещастие, ползването на такива медикаменти е свързано с често срещани странични ефекти, силно засягащи сексуалността. Те потискат мъжкия нагон, водят до преждевременна еякулация, проблемна ерекция, затрудняват достигането до оргазъм и инхибират сексуалното удоволствие. Най-доброто, което пациент в такава ситуация може да направи, за да овладее депресивните прояви и да възвърне доброто ниво на сексуалността си, е да споделя проблемите си с лекуващия лекар и да дискутира опциите за лечение и евентуалните им странични ефекти.

Така по-лесно страдащите ще успеят да получат индивидуална грижа и да се запознаят с наличието и действието на безвредни природни продукти, които могат да са незаменими и много полезни за комплексно повлияване и на двата разглеждани проблема. Такъв естествен продукт е Камагра. Той съдържа стандартизирани екстракти от женшен, аргинин, йохимбе и трибулус терестрис, комбинираното действие на които снема стреса и нервното напрежение у мъжа, подобрява емоционалното му състояние и допринася за достигане на оптимално ниво на сексуалния живот, при това безвредно и без никакви странични ефекти.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.