Как да предотвратим еректилната дисфункция

Как да предотвратим еректилната дисфункция?

0
(0)

Еректилна дисфункция представлява неспособност да се постигне или да се задържи състояние на ерекцията, за да се извърши полов акт. Проблем има тогава, когато състоянието се продължи повече от три месеца. Еректилната дисфункция нарушава качеството на живот и оказва значимо влияние върху психологичното състояние на мъжете и техните партньорки. Този проблем оказва също неблагоприятно влияние върху качеството на живот на сексуалните партньорки на мъжете с този проблем, защото води до загубата на емоционална и физическа близост с мъжа. Нерядко крайният резултат е раздяла.

Какви стъпки може да предприеме мъжът, за да предотврати появата на еректилна дисфункция?

  1. Специалистите са на мнение, че храните, които предизвикват сърдечни атаки и уплътняване на артериите, причиняват влошеното кръвоснабдяване на половия орган.
    Ето защо мъжете е нужно да включват в менюто си достатъчно плодове, зеленчуци пълнозърнести продукти, морските деликатеси. Трябва да се избягват прекалено мазните, пържените храни и полуфабрикатите.
  2. Еректилната дисфункция е възможно да бъде следствие от проблеми с теглото. Затлъстяването оказва пряко влияние върху хормоналния дисбаланс и понижаването на нивата на тестостерон, които понижават сексуалното желание при представителите и на силния пол. Поддържането на здравословно тегло помага за запазването на сексуалните способности на мъжете.
  3. Повишените холестеролни нива и високото кръвно налягане нанася щети върху кръвоносните съдове, включително и тези, отговорни за кръвоснабдяването при ерекция.
    Проследяването на холестеролните стойности и взимането на навременни мерки при отклонения понижава риска от предизвикването на еректилна дисфункция.
    Високият холестерол се регулира със здравословен хранителен режим и увеличаване на двигателната активност. По този начин може да се повлияе благоприятно и на стойностите на кръвното налягане.
  4. За поддържането на отлични сексуални способности зависи и от количествата на консумирания алкохол. Изпиването само на 1 чаша няма да се отрази пагубно на сексуалните способности, но ако се прекали с алкохола това ще им навреди.
  5. Обездвижването се отразява негативно върху способностите на мъжа. Спортът, включващ бягане, плуване, аеробни упражнения оказват полезен ефект при мъжете, тъй като предотвратяват еректилната дисфункция. Съществуват и спортове, които не са подходящи за мъжете като колоездене и езда. Не е проблем, когато такъв се практикува за удоволствие и отпускане, а когато се упражнява дълго време.
  6. Нивата на тестостерона са от значение за предотвратяването на еректилната дисфункция. Стойностите му се понижават след 50-годишна възраст. Началото на този процес започва след 40-те, като тогава намаляването на нивата му е незначително, само с 1,3%.
    Симптоми на нисък тестостерон са: пониженото или отсъстващо желание за секс, липса на настроение и жизненост, неспособност за концентрация и взимане на решения. По-слабият синтез на тестостерон дава негативно отражение върху ерекцията.
  7. Добре е да не се прибягва до прием на анаболи. Те водят до свиване на тестисите и способността им да произвеждат тестостерон.
  8. Пушенето и по-специално тютюневият дим има неблагоприятно действие върху кръвоносните съдове, а никотинът ги свива, което затруднява постигането на ерекция.
  9. Стресът е „враг“ на ерекцията. Той увеличава нивото на адреналина, а това предизвиква контрахирането на кръвоносните съдове, което възпрепятства ерекцията. Осигуряването на достатъчно време за почивка връща адреналина в здравословните граници.
  10. Приемът на Камагра – природен продукт за мъже, предназначен специално за постигане и задържане на ерекцията, също е един от ефективните методи за предотвратяване на еректилната дисфункция. Съдържа 4 от най-мощните природни продукти с оношение към сексуалната дисфункция при мъжете. Всяка капсула съдържа висококачествени екстракти от L – аргинин, йохимбе, женшен и трибулус терестрис. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула от продукта.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.