Как да повишим нивата на тестостерона

Как да повишим нивата на тестостерона?

0
(0)

Доказано е, че понижените тестостеронни нива се отразяват негативно върху сексуалните способности на мъжа като понижават либидото му и причиняват сексуална дисфункция. Повишаването на нивата на този хормон е от изключително значение за удовлетворяващите интимни контакти и за двамата партньори.

Кои са най-безопасните и едновременно с това ефективни начини за повишаване на тестостерона при мъжете?

1. Нивата на тестостерона са взаимосвързани с тези на друг хормон – кортизол. При липсата на достатъчно количество сън (около 8 часа) се стига до увеличаване на хормона кортизол за сметка на тестостерона. Осигуряването на достатъчно сън помага за предовратяването на този дисбаланс. Нивата на кортизол се повишават, за сметка на тези на тестостерона, и вследствие на стрес. Ето защо е добре след всеки напрегнат ден да се отдели време за пълноценна релаксация.

2. За повишаване на тестостеронните нива важна роля играе двигателната активност и по-специално – силовите упражнения във фитнес залата.

Banner

3. Прекомерната употреба на алкохол води до проблеми с ендокринната система, а от там и с производството на мъжкия полов хормон. Ето защо е необходимо консумацията на този вид напитки да бъде снижена до минимум.

4. Режимът на хранене, в който са включени достатъчно хранителни вещества като мононенаситените мазнини, е задължителна част от здравословния начин на живот, с който може да се постигнат високи нива на тестостерона. Според изследвания, мъжете, които консумират храна, богата на мононенаситени мазнини, увеличават нивата на тестостерона. Според учените, мононенаситените мазнини влияят пряко върху дейността на тестисите, които са отговорни за отделянето на тестостерона. Мъжете могат да си набавят мононенаситени мазнини от храни като ядки, зехтин, рапично и фъстъчено масло.
Добавянето в дневното меню на храни, богати на цинк, също помага за увеличаването на нивата на тестостерона, тъй като минералът стимулира естественото му производство. Цинк може да се набави от храни като стриди, пуешко и пилешко месо, боб, млечни продукти.
Трябва да се има предвид, че прекаленият прием на белтъчини може да понижи производството на тестостерон.

5. Нивата на тестостерон могат да се повишат по естествен и безопасен начин и чрез прием на природни продукти, какъвто е Камагра. Съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от трибулус терестрис, който повишава нивото на мъжките полови хормони като тестостерона с 33%. Останалите 3 съставки – L – аргинин, йохимбе и женшен потенцират ефекта на трибулус терестрис. Увеличавайки нивото на тестостерона подобрява и увеличава сексуалните способности на мъжа и възвръща желанието за интимни контакти (увеличава либидото). Редовният прием води и до овладяване на преждевременната еякулация, задържане на ерекцията, подобряване на физическата и психическата мощ и увеличаване броя и подвижността на сперматозоидите. Приема се 2-3 пъти дневно след хранене.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.