физически упражнения

Физически упражнения – как влияят на сексуалността?

0
(0)

Смята се, че спортът и физическото натоварване носят единствено позитиви за здравето и кондицията на човек. И до известна степен това твърдение е вярно. Но когато става въпрос за сексуалните способности на мъжете, определени физически упражнения могат да я подобрят, а други – точно обратното – да доведат до понижено либидо и други сексуални проблеми.

Въпреки че много и различни фактори могат да предизвикат спад в нивата на тестостерон и това да повлияе негативно на сексуалните способности на мъжете, някои от тях трудно могат да бъдат неутрализирани, защото не зависят от човешка намеса. За сметка на това, познанията и добрата осведоменост относно това кои видове тренировки влияят негативно на сексуалните способности на мъжете, съдействат за предотвратяване на евентуални проблеми със сексуалната функция.

Физически упражнения – кои подобряват и кои влошават сексуалната способност на мъжете?

Проучвания доказват, че определени спортни активности в действителност повишават нивата на тестостерон в организма. Такива например са силовите тренировки. А най-големи ползи от този вид тренировки се извличат при разпределянето им в късния следобед, вместо рано сутрин. Причина за това е, че така или иначе нивата на тестостерон са най-високи сутрин и най-ниски – късно след обяд. Така нивата им се поддържат високи през целия ден.

Banner

Физическите упражнения, които понижават нивата на тестостерон и затрудняват сексуалните способности на мъжете, са основно интензивните и продължителни кардио тренировки (като бягане на дълги разстояния). Основна причина за негативния им ефект върху сексуалното здраве на силния пол са повишените нива на кортизол – катаболен стероиден хормон, познат още като хормон на стреса.

Проучване, проведено в Северна Каролина, установява, че при атлети, които тренират за издръжливост, отнема до 72 часа за възстановяване нивата на тестостерон след интензивно продължително натоварване. А редовните продължителни и изтощителни тренировки изобщо не позволяват възстановяването по естествен път на нивата на половия хормон, което е сериозна предпоставка за хронично занижени нива на тестостерон.

Подобряване на сексуалността с умерени физически упражнения и Камагра / Kamagra®

Умереността във всяко едно отношение, включително и при физическото натоварване, може да донесе повече позитиви, отколкото негативи за здравето и физическото благосъстояние. Затова се препоръчват умерени физически тренировки в комбинация със средства, които по естествен начин регулират нивата на мъжките полови хормони и подобряват сексуалните възможности на представителите на силния пол.

Такъв продукт е Камагра – природно средство за повишаване на либидото и подобряване на сексуалната функция на мъжете. Активните съставки са с изцяло натурален произход, а качествата и предимствата на продукта се дължат на неговата висока ефективност и безвредност.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.