липса на либидо

Асексуалност – безобидна липса на либидо или нещо по-сериозно?

0
(0)

Можете ли да разпознаете от един поглед дали човека, с когото току що се разминахте на улицата или тази очарователна личност, с която се запознахте и Ви заплени на вчерашното парти са асексуални? Верният отговор е – не.

Асексуалните хора по никакъв начин не се различават от останалите по външен вид, излъчване и др.

Асексуалността започва да се разглежда като феномен за първи път в средата на миналия век от сексолога Алфред Кинси. Според съвременната терория на много учени, асексуалните хора се разделят на две групи: в първата попадат такива, които, притежават либидо (полово влечение), но не го насочват към потенциален сексуален партньор, а отношенията им с такъв остават платонични. Втората група асексуални хора са тези, при които либидото отсъства напълно. Това не означава, че асексуалните намират другите за физически непривлекателни.

Погрешно е да се смята и твърди, че асексуалните хора не могат да създадат семейство. Напротив – те успяват да изградят отношения на добра емоционална приемственост с друг човек, дори да имат деца, но не по естествен начин, а чрез ин витро например. Някои от асексуланите хора дори могат да изпитват удоволствие от интимните ласки, но те никак да не са сред основните фактори, които ги карат да се чувстват добре в “собствената си кожа”, вследствие на което прибягването до тези ласки стават по-рядко занимание за тях.

Banner

Следствие на тази все по-разпространяващата се форма на сексуалност, през 2001 г. се създава и американския сайт AVEN, в който членуват около 50 хиляди души, които се чувстват обвързани с това специфично състояние.

От подобно нарушение в либидото могат да бъдат засегнати хора от всички възрастови групи, като изненадващото е, че се наблюдава, включително и при 20 – годишни.

Според някои специалисти пониженото или напълно липсващо либидо, с което се свързва асексуалността, се дължи на психологическа травма, изживяна в миналото, твърде напрегнато ежедневие, работохолизъм, силни терзания на личността, свързани с неразрешими, според нея, проблеми в личен аспект и др. Ето защо понякога асексуалността се приема от специалистите като опит на даден човек да привлече внимание към себе си и към своите проблеми. В тези случаи посещенията при сексолог или психолог биха били уместен подход за разрешение на проблема.

Нужно е да се направи задълбочен анализ на факторите, предизвикали това състояние, както и да се открие подходящото средство за преодоляването му. Ефективен начин, по който може да се помогне на представителите на силния пол да преодолеят проблемите, свързани с либидото, е чрез прием на комбинация от природни средства, с действие насочено специално към неговото стимулиране. Чудесен пример за такава е съчетанието на екстракти от билките с особено силен ефект върху мъжкото либидо – женшен, йохимбе, трибулус терестрис, както и есенциалната аминокиселина L – аргинин в природният продукт Камагра.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.