хормон при мъжете

Хормон при мъжете под нормата и хоспитализация с ковид

5
(1)

Ниските стойности на основния хормон при мъжете (тестостерон) се свързват с риск от тежко ковид боледуване и хоспитализация. Това е заключението от съвместно проучване на Вашингтонския университет в Сейнт Луис (WUSTL) и университет „Сейнт Луис“ (SLU) отново в Сейнт Луис. Резултатите са публикувани в JAMA Network Open – списанието на Американската медицинска асоциация (AMA).

Нисък хормон при мъжете и опасност от хоспитализация заради ковид

Изследователите анализират данните на 723 мъже с положителен тест за ковид-19. Мнозинството от случаите датират от 2020 г., още преди ваксините да са налични.

Проучването сочи ниския тестостерон като независим рисков фактор за хоспитализация с ковид. Такива фактори са също диабет, сърдечни болести и хронични белодробни заболявания.

Banner

Данните от анализа показват, че мъжете с ковид и ниски тестостеронови нива са изложени на 2,4 пъти по-висок риск от хоспитализация от мъжете с нормален тестостерон. Става ясно и че мъжете с успешна хормонална терапия не са в по-висока опасност от хоспитализация от мъжете с тестостерон в норма.

Резултатите навеждат на мисълта, че лечението на хипогонадизъм (дефицит на тестостерон) намалява вероятността от тежко боледуване от ковид. Това на свой ред допринася за по-малка тежест върху болниците при нови вълни на коронавируса.

Коментарът на експертите

„Все повече се затвърждава твърдението, че ковид-19 е тук, за да остане. Болничният престой заради ковид е и ще продължава да бъде проблем, тъй като вирусът мутира и заобикаля имунитета. Относно ниския тестостерон – това е изключително често срещан проблем. Засегнати са до 1/3 от мъжете над 30-годишна възраст. Нашето проучване насочва вниманието към този важен рисков фактор. И, което е още по-важно – към необходимостта от противодействие като стратегия за намаляване на хоспитализацията“. Думите са на Абхинав Диуан, който е професор по медицина към Вашингтонския университет и водещ автор на изследването. Неговият съвет е да се следят тестостеронoвите нива и при спад да се вземат мерки за тяхното компенсиране.

Изпитан начин за поддържане на основния хормон при мъжете в норма

Наши опитни специалисти по мъжко здраве препоръчват прием на Камагра / Kamagra® за оптимални нива на тестостерон в организма. Това е изцяло природен продукт, който спокойно може да допълва или замества тестостероновата терапия.

Активни съставки във формулата са Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg. Данни от различни проучвания сочат, че благодарение на своя андрогенен ефект стандартизираният екстракт от Трибулус терестрис повишава нивото на тестостерон с цели 33%.

L-аргинин, Мака и Женшен допълват действието на Трибулус терестрис, като повишават либидото и физическата издръжливост.

Продуктът е практически безопасен. Предвиден е за дългосрочно решение, а не за моментен ефект. За постигане на оптимални резултати е желателен по-продължителен прием. Може да бъде закупен от най-близката аптека или от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.