физическа активност сексуално здраве

Редовна физическа активност за добро сексуално здраве

5
(3)

Повечето хора знаят, че редовното практикуване на физическа активност носи редица ползи за целия организъм, но се оказва, че упражненията помагат и за добро сексуално здраве. 43% от жените и 31% от мъжете страдат от някаква форма на сексуална дисфункция, като затлъстяването и липсата на двигателна активност често са съпътстващи фактори.

Физическа активност и сексуално здраве – каква е връзката?

Проучване, публикувано в „The Journal of Sexual Medicine“ установява, че мъжете с голяма обиколка на талията или повишен индекс на телесната маса (ИТМ) са с 50% по-предразположени към проблеми от сексуален характер като еректилна дисфункция. Според друго проучване, проведено сред жени, приблизително половината от дамите, които са със затлъстяване се оплакват от проблеми със сексуалната активност, желанието и представянето в леглото. От друга страна жените, които тренират до 6 часа седмично са изпитвали по-малко сексуални смущения, имали са по-високо либидо, по-силна лубрикация и оргазми. Тези проучвания доказват, че поддържането на здравословно тегло е предпоставка за пълноценен сексуален живот. Спортуването е отличен начин да влезете във форма, като предоставя и други неподозирани ползи за по-добро сексуално представяне.

Специалистите съветват да изберете двигателна активност, която да ви доставя удоволствие и да я превърнете в част от ежедневието си. Тренировките трябва да са съобразени с физическата подготовка и индивидуалните предпочитания на човек.

Banner

А ето какви са ползите от физическата активност за сексуалното здраве

  • Подобрява кръвообращението
  • Повишава издръжливостта
  • Намалява стреса

Тренировките работят в полза на сърдечно-съдовата система и значително подобряват кръвообращението. Притокът на кръв към половите органи подпомага постигането и поддържането на задоволителна ерекция при мъжете и засилва лубрикацията и клиторната чувствителност при жените.

Редовното спортуване също така повишава физическата издръжливост. Това се отразява положително за пълноценен полов живот, защото сексът е вид тренировка. Според проучване на Института по здравеопазване в САЩ половин час сексуална активност изгаря около 125 калории за мъжете и приблизително 100 калории за жените.

Физическата активност е отличен начин за преодоляване на нервното напрежение в ежедневието. От друга страна стресът е сред основните причини за сексуална дисфункция както при мъжете, така и при жените. Проучване от 2018 г. доказва връзката между депресивни състояния и сексуални проблеми, най-вече понижено либидо. Важно е да се отбележи, че антидепресантите също имат негативен ефект върху половия живот.

Природен продукт, който преодолява сексуалната дисфункция и при двата пола

Камагра / Kamagra® е продукт с изцяло естествен състав, който осигурява пълноценен сексуален живот при двата пола. Редовният прием води до успешно овладяване на всички проблеми, които затрудняват сексуалния контакт в дългосрочен план. Този мощен ефект е постигнат благодарение на рационалната комбинация от висококачествени съставки – екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестис, L-аргинин. Активните съставки повишават удоволствието от секса, подобряват репродуктивната способност и възстановяват половата, физическата и психическата мощ. За разлика от синтетичните продукти приемът не води до появата на странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.