сексуална дисфункция при жени

Сексуална дисфункция при жени – 3 индикации за проблем

5
(1)

Макар и по-рядко да говорим за сексуална дисфункция при жени се оказва, че проблемът е не по-малко разпространен сред представителките на нежния пол, отколкото сред мъжете. Всъщност данни от клиника в Кливланд показват обратното – около 43% от дамите и 31% от господата са изпитвали сексуални затруднения в даден етап от живота си. Това е причината в следващите редове да обърнем специално внимание на 3 признака, които подсказват за сексуална дисфункция при жените.

Вагинална сухота

Най-често проблемът настъпва в резултат от хормонални промени, които съпътстват преминаването през бременност, кърмене или менопауза при дамите. Според проучване, публикувано в списание „Менопауза“ през 2010 г., което обхваща 1000 жени в постменопауза, половината от участничките страдат от вагинална сухота. Женските полови хормони, естрогени, имат важна роля за естествената лубрикация на влагалището. Когато нивата им прогресивно започнат да спадат в периода около менопауза, овлажняването и еластичността на вагината намаляват. Специалистите по женско здраве съветват дамите да използват лубрикант по време на полов акт. В периода на менопауза приемът на фитоестрогени (като тези в състава на продуктите от едноименната серия Феминорм) също спомага за овладяване на проблема.

Ниско либидо

Намаленото сексуално желание засяга както по-възрастните, така и младите дами. С напредване на възрастта либидото спада в резултат на хормоналните промени, които настъпват в женския организъм. Някои здравословни проблеми като диабет, ниско кръвно налягане и депресия също могат да предизвикат спад в желанието за сексуални подвизи при жените. Приемът на антидепресанти и хормонални контрацептиви са други „виновници“ за пониженото либидо, дори и при млади жени. Когато причината за сексуалната дисфункция е психологическа, посещението на терапевт може да помогне за разрешаване на проблема.

Banner

Болка по време на полов акт – ясна индикация за сексуална дисфункция при жени

Въпреки че при нормални обстоятелства сексуалният акт е източник на удоволствие и за двата пола, не малка част от жените са изпитвали болка по време на полов контакт. Дискомфортът може да бъде причинен от недостатъчно овлажняване на влагалището или да е индикация за здравословен проблем като полипи, ендометриоза или инфекция, предавана по полов път. При поява на болка по време на сексуален контакт е задължителна консултация със специалист, който да диагностицира проблема и да назначи подходяща терапия.

Помощ от природата срещу сексуална дисфункция при жени

Камагра / Kamagra® е изцяло натурален продукт с благотворен ефект върху сексуалните функции. Редовният му прием по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене:

  • повишава либидото
  • подобрява сексуалната, физическата и психическата кондиция
  • усилва чувствеността на сетивата, което е предпоставка за разтърсващ оргазъм

Мощното действие на продукта се дължи на рационалната комбинация от стандартизирани екстракти на Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg във всяка капсула. Това са едни от най-ефективните природни вещества по отношение на сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Освен че е с доказано действие, продуктът е 100% безвреден. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.