полови хормони

Полови хормони – маркери за риска от тежък коронавирус

5
(1)

Ново проучване, публикувано в сп. Scientific Reports, изследва връзката между нивата на полови хормони (естроген, тестостерон) и хоспитализациите заради ковид-19. Нека видим какви са резултатите!

Полови хормони и опасността от тежък ковид

По правило повечето болни от ковид, го карат леко. Когато обаче става дума за пациенти, които се нуждаят от болнично лечение, тежестта на заболяването се определя от:

  • възрастта (възрастните са по-уязвими)
  • пола (мъжете карат по-тежко ковид от жените)

Това привлича интереса на учените и ги кара да се фокусират върху връзката между тестостерона и тежестта на ковид-19. Тук отваряме една скоба, за да припомним, че една хипотеза свързва високите тестостеронови нива с тежко боледуване от коронавирус. Според друга по-застъпена хипотеза е тъкмо обратното:

Banner

За пренаталните нива на половите стероиди може индиректно да се съди по…

  • стойностите на отношението между дължините на 2-и и 4-и пръст на ръката (2П:4П)

Известно е, че по-дългият безименен пръст подсказва за по-високи пренатални нива на тестостерон, а по-дългият показалец – за по-високи нива на естроген. В този ред на мисли обикновено мъжете имат по-дълги безименни пръсти, а жените – по-дълги показалци.

След като вземат предвид въпросните стойностите, изследователите установяват, че пациентите със:

  • значително по-малко кутре спрямо останалите пръсти са в по-висок риск от тежък ковид-19
  • големи разлики в дължината на пръстите на лявата и дясната ръка са застрашени в по-голяма степен от хоспитализация

„Проучването показва, че тежестта на ковид-19 е свързана с нисък тестостерон и вероятно с висок естроген. Като това се отнася както за мъжете, така и за жените. Ниските тестостеронови и високите естрогенни нива, пък обясняват защо възрастните мъже са сред най-рисковите групи за тежък ковид“. Коментарът е на Джон Манинг, един от авторите на проучването.

За регулиране на едни от най-важните полови хормони (особено тестостерона) и намаляване на риска от тежък ковид наши специалисти препоръчват…

Камагра / Kamagra® – изцяло природен продукт, който по естествен начин компенсира тестостероновия дефицит в мъжкия и женския организъм. Активни съставки във формулата са:

Съставките взаимно се допълват и усилват действието си.

Има научни данни, че благодарение на своя андрогенен ефект стандартизираният екстракт от Трибулус терестрис повишава нивото на тестостерон с цели 33%.

L-аргинин, Мака и Женшен усилват либидото и физическата издръжливост.

Продуктът оказва благоприятен ефект при сексуални дисфункции при мъже и жени. Не съдържа изкуствени овкусители и консерванти. Не предизвиква нежелани ефекти. Има отлична поносимост и е подходящ за продължителна употреба. За постигане на оптимални резултати се препоръчва дълговременен прием по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Наличен е в аптеките в страната и в онлайн магазин МоМо на адрес – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.