подобряване качеството на семенната течност

Подобряване качеството на семенната течност и затлъстяване

5
(1)

Отслабването и задържането на теглото са ключ към подобряване качеството на семенната течност (спермата) при мъже със затлъстяване. Това става ясно от съвместно проучване на изследователи от Копенхагенския университет и от болница „Хвидовре“ в Дания. Резултатите от работата им са публикувани в сп. Human Reproduction.

„Бяхме приятно изненадани от факта, че се постига такова подобряване в качеството на спермата със свалянето на излишни килограми. Откритието може да е от полза за голяма част от мъжете по света, които страдат от затлъстяване“. Думите са на проф. Сигне Тореков. Тя заедно с проф. Ромен Баре ръководи изследването в Центъра за основни метаболитни изследвания на фондация „Ново Нордиск“.

Подобряване качеството на семенната течност при затлъстяване – възможно е!

Проучването е проведено сред 56 мъже със затлъстяване (ИТМ от 32 до 43) на възраст между 18 и 65 години. Резултатите сочат покачване концентрацията на сперматозоидите с 50% при участниците, свалили средно 16,5 kg. Впечатление прави, че сперматозоидният брой е по-висок с 40% до 8 седмици след загубата на излишното тегло. И още – подобряването на спермата е налице 52 седмици след отслабването. Единствено при мъжете, които задържат новото тегло обаче, се наблюдава двойно увеличение в броя на сперматозоидите. При доброволците, които възвръщат старите килограми, има влошаване на семенната течност.

Banner

Проф. Сигне Тореков съобщава, че отдавна се знае, че затлъстяването е свързано с по-ниско качество на спермата.

Тук е мястото да кажем, че предишни проучвания също предполагат връзка между загубата на тегло и подобряване на семенната течност. Проблемът е, че от тях трудно могат да се извлекат заключения, тъй като или участниците са малко, или загубата на тегло е незначителна.

Сегашното проучване е различно

„Това е първото рандомизирано дългосрочно проучване по темата. Резултатите от него са красноречиви. Спермата при затлъстели мъже се подобрява при отслабване и запазване на резултатите в дългосрочен план“, казва в заключение проф. Тореков.

Природен продукт за още по-дълготрайно подобряване качеството на семенната течност

Камагра / Kamagra® е оригинален български продукт с благоприятно влияние върху сперматогенезата (процес на образуване на мъжки полови клетки). Формулата е проверена и сигурна. Всяка капсула осигурява Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg и Женшен 100 mg. Именно тези 4 съставки превръщат продукта в неизменно допълнение към промяната в начина на живот, целяща подобряване на семенната течност. Ползите не се изчерпват с това! Приемът допринася за преодоляване на еректилна дисфункция (импотентност), засилване на сексуалното желание и усилване чувствеността на сетивата.

Продуктът предоставя дългосрочно решение на проблемите. Обикновено са необходими 4 седмици за получаване на пълен резултат. Ефектът е съизмерим с този на синтетичните лекарства, но няма рискове за здравето. Приемът е удобен – по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Наличности има в аптеките в страната и в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.