мъжки хормон

Главният мъжки хормон може да се понижи при ковид

5
(1)

Нивата на основният мъжки хормон тестостерон биха могли да намалеят при инфекция с Ковид-19 (COVID-19) и да се наложи интензивно лечение. Това установява съвместно проучване на университета в гр. Мерсин, Турция и учебно-изследователската болница в същия град. Резултатите са публикувани в сп. The Aging Male.

Това е първото проучване, което показва, че количеството на главния мъжки хормон тестостерон спада в резултат на коронавирус

Думите са на професора по урология Селахитин Чаян, който е водещ автор на изследването. Заедно със своя екип той проследява състоянието на 438 пациенти. Сред тях има 232 мъже с лабораторно потвърден Ковид-19, които са разделени условно в три групи:

  • асимптоматични
  • симптоматични, които са приети в болница
  • хоспитализирани в интензивно отделение

На всеки пациент е извършен физически преглед, лабораторни и рентгенови образни изследвания. Данните са проверени и потвърдени от двама независими лекари.

Banner

Анализът на резултатите показва, че:

  • общото серумно ниво на тестостерон в организма на болните мъже е 315 ± 120 ng/dl, което е значително по-ниско от това преди инфекцията с коронавирус – 458 ± 198 ng/dl
  • смърт настъпва при 11 от мъжете (4,97%) и 7 от жените (3,55%), като не са установени значими различия между двата пола (p > 0,05)

Установихме хипогонадизъм (състояние, при което в мъжкия организъм не се образува достатъчно тестостерон) при 113 (51,1%) от мъжете

Посочва проф. Чаян и допълва, че починалите мъже са имали значително по-ниско ниво на общ тестостерон от тези, които са оживели. Понижаване на либидото пък се наблюдава при 65,2% от асимптоматичните пациенти.

На базата на резултатите от проучването проф. Чаян препоръчва да се тестват тестостероновите нива на мъжете при диагностициране на COVID-19. По думите му компенсирането на дефицита на тестостерон би могло да подобри прогнозата на мъжете с ковид.

Нехормонален природен продукт, който успешно повишава количеството на главния мъжки хормон тестостерон при мъжете

Специалистите по мъжко здраве у нас препоръчват Камагра / Kamagra® за безопасно повишаване на тестостероновите нива в организма на мъжете. Продуктът е изцяло натурален и не крие риск за здравето. Формулата му е комбинация от най-мощните природни съставки с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените:

  • Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg
  • L-аргинин 150 mg
  • Мака 100 mg
  • Женшен 100 mg

Трибулус терестрис е с изразено андрогенно действие. Научно доказано е, че повишава нивото на тестостерон с 33%. L-аргинин, Мака и Женшен оказват допълнително стимулиращо действие върху либидото и физическата издръжливост при мъжете.

Продуктът трайно повишава ниските тестостеронови нива и възвръща мъжката увереност. За постигане на оптимални резултати е желателен по-продължителен прием. Предлага се в аптечната мрежа и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.