либидо жени

Либидо през пандемията – по-засегнато при жени

5
(1)

И при двата пола се наблюдава спад на либидо в условия на ковид пандемия, но болшинството жени са по-потърпевши в това отношение. Заключението е на английски учени, които анализират ефекта на локдауна върху сексуалните отношение на двойки, живеещи заедно. Резултатите от проучването са публикувани в Journal of Sex Research (рецензирано академично списание, обхващащо изследването на човешката сексуалност и областта на сексологията като цяло).

Повече за изследването, което установява, че в условия на ковид нивото на либидо при повечето жени е по-ниско от това на мъжете

Лиъм Уигнал от университета в Борнмът и Марк Маккормак от университета в Роухемтън провеждат проучване сред 565 души от Обединеното кралство. Участниците на възраст между 18 и 32 години:

  • се отдават на секс, мастурбиране и гледане на еротични филми
  • отговарят на въпроси за емоционалното и физическото си състояние

Анализът на данните сочи, че по време на затварянето на държавата през първата вълна на коронавирус плътските удоволствия сред доброволците намаляват. Сексуалната активност при двойките, които делят един покрив, спада с цели 25%. Дейности като самозадоволяването и гледането на филми за възрастни, пък бележат спад с 20 на сто.

Дотук нищо толкова необичайно. Изненадата идва, когато става ясно, че жените съобщават за по-ниско либидо от мъжете. „Очаквах сексуалното желание да е повлияно в еднаква степен и при двата пола. За мое голямо учудване обаче жените се оказаха по-потърпевши“, заявява Лиъм Уигнал в интервю пред вестник „Таймс“.

Според учените причините за намаленото либидо при жените в условия на ковид-19 могат да са от различно естество

Като водещ фактор се очертава високото психическо и физическо натоварване на дамите през локдауна (служебни задължения, домакинстване и грижа за семейството). Учените не изключват възможността и жените да са отегчени от партньора до себе си, особено ако сексът е монотонен.

Помощ от природата срещу ниско либидо при жени по време на ковид пандемията

Водещи наши специалисти по сексуално здраве препоръчват Камагра / Kamagra® за повишаване на сексуалното желание в условия на ковид-19. Продуктът е изцяло натурален и не крие риск за здравето. Действа постепенно и предлага дълготрайно решение на сексуалните проблеми при мъже и жени. В основата на благотворният му ефект върху либидото и качеството на интимния живот стои рационалната комбинация от:

Това са едни от най-мощните природни вещества с отношение към сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Благодарение на допълващото си действие те:

  • възвръщат желанието за интимност
  • поддържат половата, физическата и психическата мощ
  • усилват чувствеността на сетивата

За постигане на оптимални резултати е желателен по-продължителен прием. Продуктът е наличен в аптечната мрежа. Може да се поръча и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.