женско либидо

Женско либидо – ето какво му влияе!

5
(3)

Когато говорим за женско либидо е важно да уточним, че желанието за интимни ласки е строго индивидуално. Сексуалният апетит може да варира както при различните дами, така и през отделните етапи от живота на жената. Тъй като деликатната тема вълнува нежния пол, в следващите редове споделяме повече за факторите, които се отразяват върху сексуалното желание.

Менструален цикъл и женско либидо

Нивата на хормоните в женския организъм варират през различните етапи от живота на дамите и това се отразява върху редица аспекти, включително в интимен план. Независимо дали говорим за първата менструация при подрастващите момичета, за бременността или за периода на менопауза – флуктуациите в половите хормони може да се отразят върху либидото. Още по-любопитно е, че стойностите на естроген и прогестерон варират и през отделните фази на менструалния цикъл в рамките на месеца. А успоредно с тях се променя и женското либидо. Например по време на овулация сексуалното желание е максимално, а точно преди началото на нов менструален цикъл, когато жената е с най-ниска фертилност, либидото спада.

Стрес

Менструалният цикъл не е единствения „виновник“ за намалено сексуално желание при жените! Понякога грижите от ежедневието се прокрадват под завивката и нарушават интимния живот. Ниско самочувствие, силен стрес на работното място, нездравословна връзка с партньора… Това са само част от нещата, които буквално могат да „убият“ желанието за секс. От друга страна лекарствата за овладяване на депресия и тревожност също може да имат негативен ефект върху женското либидо. Сексуалният апетит на мъжете също страда при силно нервно напрежение. Повече за психогенната еректилна дисфункция вижте тук.

Banner

Честота на сексуалните контакти

Приказката, че апетитът идва с яденето, важи с пълна сила, когато говорим за секс. Експертите по взаимоотношения са категорични, че честотата на половите контакти е пряко свързана със самооценката за представянето в леглото и с либидото при дамите. При липса на секс в дългосрочен план е възможно да настъпи момент, в който тялото вече да не „помни“ какво е да изпитваш тези приятни преживявания. Ето защо сексолозите напомнят, че високото либидо се поддържа с активен полов живот. За да си възвърнете интимността с партньора, е добра идея да вкарате малко повече нежност в ежедневието – прегръдки, целувки, откровени разговори. Всичко това помага да се свържете отново със своята сексуалност и да си възвърнете либидото.

Независимо от причината, природата има решение при ниско женско либидо

Специалистите у нас горещо препоръчват Камагра / Kamagra® за подобряване на сексуалните функции при мъже и жени. Натуралното средство подобрява интимния живот в няколко направления. При редовен прием:

  • Повишава либидото
  • Подобрява сексуалната, физическата и психическа кондиция
  • Усилва чувствеността на сетивата, което е предпоставка за разтърсващ оргазъм

Мощният ефект се дължи на рационалната комбинация от стандартизирани екстракти на Трибулус терестрис (Бабини зъби) 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg във всяка капсула. Това са доказани природни афродизиаци с висока ефективност за овладяване на сексуалната дисфункция при мъжете и жените. Продуктът се приема по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Няма данни за противопоказания и странични ефекти, дори при дълговременна употреба. Търсете в аптеките у нас и онлайн в сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.