възстановяване на еректилна дисфункция

Възстановяване на еректилна дисфункция породена от хипертония

5
(1)

Темата за възстановяване на еректилна дисфункция често касае мъже, които имат проблеми с високо кръвно налягане (хипертония). Оказва се, че при тях проблеми с ерекцията поради недобър кръвен поток към пениса са наблюдават два пъти по-често отколкото при техни връстници с нормално кръвно налягане. В следващите редове вижте защо хипертонията може да засегне пряко сексуалната мощ при мъжете и как да възстановите ерекцията.

Повече за влиянието на високото кръвно налягане върху сексуалната функция при мъжете

Хронично високите нива на кръвно налягане от една страна затрудняват притока на кръв към тъканите и органите, включително и половият орган при мъжете. От друга страна приемът на някои лекарствени продукти за хипертония също може да е причина за проблеми с ерекцията.

По време на сексуална възбуда по нервен път до мозъка достигат указания за увеличаване притока на кръв към пениса. Когато имаме хронично високи стойности на кръвното налягане, кръвоносните съдове се увреждат. С времето артериалните стени се втвърдяват, удебеляват и стесняват. Кръвният поток се възпрепятства и до пениса не достига необходимото количество кръв за постигане и задържане на ерекция.

Друга причина за незадоволителна ерекция са страничните ефекти от някои лекарства за високо кръвно налягане. Бета-адренергичните блокери са широко разпространено средство за овладяване на хипертония. Важно е да се има предвид обаче, че използването им може да доведе до сексуална дисфункция. Диуретиците са друга група продукти, използвани за лечение на хипертония, които стимулират отделянето на излишни течности от организма. Те могат да намалят притока на кръв към пениса и да затруднят ерекцията. За да се намали риска от странични ефекти, използването на бета-блокери и диуретици е препоръчително да бъде по лекарско предписание.

Техники за възстановяване на еректилна дисфункция

  • Спазване на диета за регулиране на високо кръвно налягане
  • Повече двигателна активност
  • Редуциране на стреса

Когато еректилната дисфункция е породена от хипертония, проблемът може да бъде разрешен чрез нормализиране стойностите на кръвното налягане. Правилното хранене включва пълнозърнести храни, суровите плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни продукти, крехко месо и риба. Диетата, съдържаща изброените продукти, се нарича DASH и е популярен хранителен режим, който може да намали високото кръвно налягане с 11 mmHg.

Сексуалната активност при мъжете се повлиява от спортните дейности в ежедневието им. Обездвижването води до редица здравословни проблеми, като един от негативните аспекти е намалено желание за интимен контакт. Редовните упражнения намаляват риска от хронични състояния като затлъстяване и високо кръвно налягане, които са предпоставка за еректилна дисфункция.

Често намаленото желание за сексуален контакт е свързано с увеличено производство на кортизол, наричан още хормон на стреса. Под въздействието на този стероиден хормон се наблюдава свиване на кръвоносните съдове. Това води до намаляване на притока на кръв към половия орган и е предпоставка за еректилна дисфункция. Също така хроничният стрес е един от основните, доказани виновници за трайно завишени нива на кръвно налягане.

Върнете си половата мощ с помощта на…

Камагра / Kamagra® – изцяло природен продукт за трайно преодоляване на еректилната дисфункция. Продуктът е природно терапевтично средство, специално разработено за дългосрочно овладяване на сексуалните нарушения. Помага за подобряване постигането, задържането и качеството на ерекцията в дългосрочен план. Този мощен ефект се дължи на рационалната комбинация от висококачествени съставки – екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестис, L-аргинин. За разлика от синтетичните продукти приложението на продукта не води до появата на странични реакции.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP), с което се гарантира високо качество и безопасност на произвежданите продукти, включително и на Оригиналния продукт Камагра.