средиземноморска диета при еректилна дисфункция

Средиземноморска диета при еректилна дисфункция – какви са ползите?

5
(1)

Спазването на средиземноморска диета при еректилна дисфункция (ЕД) е естествен подход за добър сексуален живот. ЕД засяга милиони мъже по света, като често води до разочарование, стрес и намаляване на самочувствието. Затова и в тази статия ще наблегнем на ползите от този вид хранене и как то може да помогне за подобряване както на сексуалното, така и на цялостното здраве.

Средиземноморска диета при еректилна дисфункция – укрепва здравето на сърцето

Една от основните причини за еректилна дисфункция е слабият приток на кръв към мъжкия полов орган, който често е свързан със сърдечно-съдови проблеми като:

  • високо кръвно налягане
  • атеросклероза
  • затлъстяване

Средиземноморската диета се фокусира върху подобряване здравето на сърцето, което е от ключово значение за по-добро кръвообращение и по-силни ерекции.

Тази диета е богата на здравословни мазнини от зехтин, ядки и авокадо, които помагат за намаляване на възпалението и подобряване нивата на холестерола. В нея са включени омега-3 мастни киселини, най-вече от консумацията на риба като сьомга и сардини, които предотвратяват натрупването на плаки в артериите.

Подобряването на сърдечно-съдовото здраве със средиземноморската диета влияе пряко върху еректилната функция. Проучване, публикувано в списание “European Urology” установява, че мъжете, които следват този вид диета, имат по-малък риск от развитие на ЕД в сравнение с тези, които не го правят. Акцентът на диетата е и върху храни с високо съдържание на антиоксиданти и нитрати, като листни зеленчуци и цвекло. Те помагат за увеличаване производството на азотен оксид в тялото. Той е от решаващо значение за разширяване на кръвоносните съдове, включително тези в половите органи, като по този начин се улесняват по-добрите ерекции.

Средиземноморска диета при еректилна дисфункция – естествено балансира хормоните

Хормоналният баланс е друг критичен аспект на сексуалното здраве, а средиземноморската диета при еректилна дисфункция поддържа здравословни нива на тестостерон. Той е основният хормон, отговорен за либидото и еректилната функция при мъжете. Средиземноморската диета включва здравословни мазнини и протеини, които са важни за производството на тестостерон. Храни като риба, ядки, семена и зехтин са богати на омега-3 и мононенаситени мазнини, които могат да помогнат за поддържане на оптимални хормонални нива. В допълнение, тази диета е с ниско съдържание на преработени храни и рафинирани захари, като и двете могат да повлияят отрицателно на хормоналния баланс и да доведат до намалени нива на тестостерон.

Като насърчава здравословното производство на хормони, този тип хранене не само подобрява еректилната функция, но и повишава цялостната сексуална жизненост.

Средиземноморска диета при еректилна дисфункция – повишава настроението и намалява стреса

Психологическият аспект на еректилната дисфункция не трябва да се пренебрегва и тук също средиземноморската диета предлага предимства. Богата на хранителни вещества, повишаващи настроението, като витамини от група В, магнезий и триптофан, тази диета може да помогне за облекчаване на стреса и безпокойството – често срещани психологически фактори, допринасящи за ЕД.

Проучване публикувано в “Journal of Sexual Medicine” установява, че придържането към средиземноморска диета е свързано с подобрена сексуална функция и по-ниски нива на депресия при мъже с ЕД.

Средиземноморска диета при еректилна дисфункция в комбинация с природен продукт за подобряване на сексуалната функция

За трайно преодоляване на еректилната дисфункция, мъжете могат да съчетаят положителните промени в начина на живот с прием на Камагра / Kamagra®. Продуктът е природно терапевтично средство, специално разработено за дългосрочно овладяване на сексуалните нарушения. При еректилни смущения, продуктът помага за подобряване постигането, задържането и качеството на ерекцията в дългосрочен план. Този ефект е постижим, благодарение на рационалната комбинация от мощни натурални съставки – висококачествени екстракти от Мака, Женшен, Трибулус терестрис, L-аргинин. Всяка от тях е с действие, насочено към проблема, а в съчетание ефектът им значително се повишава. Продължителният прием на продукта оказва цялостен положителен ефект върху сексуалните способности и спомага за подобряване на половия живот. Потърсете в аптеките или поръчайте бързо и удобно онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).