влиянието на тестостерона

Влиянието на тестостерона върху половия живот на мъжете и жените

5
(1)

Влиянието на тестостерона в тялото е абсолютен факт – както за мъже, така и за жени. Тестостеронът е полов хормон, който принадлежи към групата на андрогените. Тези хормони контролират развитието и поддържането на мъжките характеристики в тялото, но освен това влияят и на поведението. Например, при по-високи нива на тестостерон при мъжете има по-ясно изразено либидо, т.е. желание за секс.

Всъщност, при нежната част от населението това често се пренебрегва, защото при тях се произвежда тестостерон в много по-малки количества, отколкото при мъжете. Въпреки това, хормонът играе важна роля и в сексуалността на жените, но има различен ефект от този при мъжете.

Влиянието на тестостерона върху половия живот на мъжете

Едно от откритията на учените е, че мъжете с относително по-високи нива на тестостерон, мастурбират повече и имат повече сексуални партньори. Освен това, вероятността те да са имали повече от един сексуален партньор паралелно през изминалите 5 години, е по-голяма. Те също са по-склонни да споделят, че са правили секс наскоро.

Banner

Анализът на информацията, изненадващо, не дава доказателства, че по-високите нива на тестостерон са в пряка връзка с еректилната функция, но други проучвания – твърдят обратното.

Влиянието на тестостерона върху половия живот на жените

Изследователски екип открива връзката между по-високите нива на тестостерон и по-честата мастурбация при жените. Всичко това е било дори по-силно, отколкото при мъжете. При жените, от друга страна, няма връзка между по-високите нива на тестостерон и по-честите сексуални контакти с различни партньори.

Влиянието на тестостерона върху тялото на човека и няколко интересни факта за него

Влиянието на тестостерона върху тялото на мъжа и жената е несъмнено, но има факти, които са толкова интересни, че няма как да не ги споделим с вас:

  • Телата на жените също произвеждат тестостерон. Въпреки че той е мъжки хормон, женските тела също го произвеждат в малки количества. Той се секретира от яйчниците и надбъбречните жлези при жените.
  • Тестостеронът е повече от полов хормон. Неговата роля не се ограничава само до сексуалния живот, а до растежа на космите по тялото, увеличаване чистата мускулна маса, поддръжка плътността на костите, помощ за здравето на сърцето и контрол над поведението.
  • Влиянието на тестостерона върху тревожността е научно доказано. Експерти твърдят, че тестостеронът намалява безпокойството и помага за насърчаване на паметта. Проучвания доказват също, че тестостеронът намалява несъзнателния страх при жените.
  • Нивата на тестостерон варират през целия ден. При мъжете, пикът е около 8:00 часа сутрин, а след това – около 12:00 нивата на тестостерон започват да спадат.
  • Нивата и съответно, влиянието на тестостерона спада, когато страдате от липса на пълноценен сън. Ето защо, препоръчително е да спите поне 8 часа дневно, за да сте сигурни, че тялото ви може да се регенерира през нощта и да произвежда най-добри нива на тестостерон.
  • Ако печелите повече, то тестостеронът ви ще се покачва. Изследователи твърдят, че мъжете получават скок в нивата на тестостерон, когато печелят пари. Проучването предполага причинно-следствена връзка.

Разкрихме ви какво е влиянието на тестостерона – при мъжете и жените, както и интересни факти за него. А, за още полезна информация – следете нашия блог.

Подобрете влиянието на тестостерона по напълно естествен начин

Специалистите по мъжко здраве, препоръчват прием на Камагра / Kamagra® при първи признаци на нисък тестостерон. Благодарение на своята натурална комбинация от екстракти от Трибулус терестрис, Мака, Женшен и L-аргинин, продуктът успешно се бори при еректилна дисфункция, преждевременна еякулация и нарушена сексуална способност, както и ниско либидо.

При редовен прием, средството допринася за по-голямо сексуално удоволствие, поддържа половата, психическата и физическата мощ. Правилната дозировка е по 1 капсула до 3 пъти дневно, след храна.

Открийте го още сега в аптечната мрежа, както и онлайн в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).