тестиси при мъжа

Тестиси при мъжа – мишена на върлуващия коронавирус

5
(1)

SARS-CoV-2, вирусът причинител на COVID-19, е в състояние да зарази клетките на тестиси при мъжа. Това на свой ред би могло да доведе до тежки последици за мъжкото сексуално здраве. Изводите са на изследователи от медицинския клон на Тексаския университет (UTMB) в гр. Галвестън, САЩ. Проучването е публикувано в сп. Microorganisms.

Тестиси при мъжа – могат да пострадат сериозно от ковид-19

Резултатите от изследването могат да помогнат за изясняване на симптоми, които са съобщавани от някои мъже с ковид. Примери за такива са:

  • болка в тестисите
  • нисък тестостерон – хормон, произвеждан основно в тестисите, който е отговорен за нормалното развитие и функциониране на мъжката полова система

„Предвид мащабите на пандемията от коронавирус е от решаващо значение да се установи потенциалното влияние на инфекцията върху тестисите. И още – да се предвидят последиците от заболяването за репродуктивното здраве“. Мнението е на главния автор на проучването д-р Рафаел Крон Кампос. Той е постдокторант в лабораторията на доцент д-р Шанън Роси от катедрата по патология, микробиология и имунология на медицинския клон на Тексаския университет. Преди години в същата тази лаборатория изследват инфекция, причинена от вируса Зика, в тестисите. Този опит поражда опасения, че коронавирусът също би могъл да зарази клетките на тестисите.

Banner

За да проверят хипотезата, д-р Кампос и колегите му провеждат експеримент сред хамстери

Това са животни, за които се знае, че са уязвими за ковид, колкото хората. Учените заразяват лабораторните гризачи с коронавирус и ги подлагат на изследване. Резултатите са категорични – SARS-CoV-2 е открит в тестисите на всички заразени хамстери. Това дава основание на изследователите да смятат, че сценарият може да се повтори при мъже с лек до умерен ковид. „Направихме първата стъпка към разбиране на влиянието на COVID-19 върху мъжкия генитален апарат и репродуктивно здраве“, заявява д-р Роси.

За поддържане на нормална функция на тестиси при мъжа както по отношение производството на мъжки хормони, така и на сперматозоиди се препоръчва…

Камагра / Kamagra® – природен продукт, съдържащ стандартизирани екстракти от Трибулус терестрис 250 mg, L-аргинин 150 mg, Мака 100 mg, Женшен 100 mg. Тези четири съставки традиционно се използват при проблеми от сексуален характер при мъже и жени. Благодарение на допълващото си действие те превръщат продукта в безопасно и ефективно решение за:

Няма данни за нежелани ефекти. За постигане на оптимални резултати е желателен по-продължителен прием по 1 капсула до 3 пъти дневно, след хранене. Наличност има в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Колко полезна беше тази информация?

Кликнете върху звезда, за да дадете своята оцента!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази информация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази информация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим информацията в тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации...

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в информацията.

Сподели:
Важно съобщение

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че на българския пазар се предлагат продукти с търговско наименование Камагра, които нямат нищо общо с Оригиналния продукт Камагра, произвеждан от фирма Борола ООД.

В Борола ООД е разработена и внедрена интегрирана система за управление в съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2015 и система за анализ на опасностите и контрол на критичните точки (HACCP).